fbpx

Zakelijke OV-chipkaart binnen handbereik

21 dec 2012 11:58

Regiecentrale heeft gisteren een contract getekend met Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart. Regiecentrale wordt hiermee één van de eerste partijen die de zakelijke OV-chipkaart voor het openbaar vervoer kan introduceren. In het tweede kwartaal van 2013 moeten de eerste zakelijke ov-chipkaarten door Regiecentrale worden uitgegeven.

Met deze kaart kunnen zakelijke reizigers niet alleen gebruik maken van alle vormen van openbaar vervoer, maar ook van OV-fiets. Tevens wordt het mogelijk om met deze kaart auto’s, scooters en fietsen elektrisch op te laden. Tot op heden was het aanbieden van een OV-chipkaart voorbehouden aan de openbaar vervoerbedrijven en TLS.

Met de ondertekening van de overeenkomst met TLS komt de introductie van de nieuwe zakelijke OV-chipkaart binnen handbereik. Regiecentrale streeft ernaar om in het tweede kwartaal van 2013 de eerste kaarten via haar relaties uit te geven. Regiecentrale biedt daarbij de mogelijkheid om de zakelijke OV-chipkaart in eigen huisstijl uit te geven.

Het bedrijf wil klanten een aantal extra services bieden. Zoals het abonnementenadvies en de check out service. Daarnaast wordt de klant de mogelijkheid geboden om alle transacties in te zien. Hiermee wordt voldaan aan de huidige eisen die het bedrijfsleven aan mobiliteit stelt: keuzevrijheid, eenvoudig in gebruik en optimaal inzicht en beheersbaarheid. 

Op dit moment biedt NS Zakelijk overigens al de NS Business Card. Die kaart is echter alleen te gebruiken bij NS, HTM en RET.