fbpx

Zakelijke reiziger is druk in de trein met privé zaken

Een beetje lezen, spelen met je mobieltje, muziek luisteren of een dutje doen. Zakenmannen en –vrouwen gebruiken de trein vooral om te relaxen. Werken in de trein komt pas op de vijfde plaats. Dit blijkt uit een onderzoek van Thalys onder ruim 4000 respondenten.

Thalys wilde graag weten wat de zakelijke reizigers onderweg doen. Op nummer 1 bij alle reizigers staat lezen. En dan niet op een tablet, maar gewoon in een magazine of krant. Het blijkt dat er toch wel verschillen zijn tussen Nederlandse, Franse, Belgische of Duitse reizigers.

Zakenreizen
Terwijl 41% van de Duitsers geregeld de landsgrenzen oversteekt voor het werk, is dit maar voor 28% van de Belgen het geval. Na koploper Duitsland volgt Nederland met 31%. Frankrijk sluit de rangen met 23%.

Slapen
De treinreis blijkt voor veel reizigers slaapverwekkend. 37% van de Nederlandse ondervraagden geeft aan regelmatig te slapen tijdens zakenreizen, 34% doet dit tijdens een privé reis. In vergelijking met Belgen, Duitsers en Fransen, slapen Nederlanders weinig in de trein. Ruim 60% van onze zuider,- en oosterburen slaapt gemiddeld tijdens een treinreis.

Economy of business
Ook al zijn zakenmensen reislustig, over het algemeen verkiest de Europeaan economy boven business class. Wanneer men met het vliegtuig reist, kiest 79% voor economy. In de trein is dat 71%. Van de ondervraagde Nederlanders kiest ruim 77% voor economy in het vliegtuig, 69% in de trein. Dat zakenmensen in de trein eerder voor de eerste klas kiezen komt waarschijnlijk omdat deze in vergelijking met de business class van het vliegtuig relatief goedkoop is.