alles over oenbaar vervoer
u bent hier: actueel // binnenland

Metro Amsterdam Centraal - Amstel maand lang gestremd

dinsdag 22 juni 2010
Metro Amsterdam Centraal - Amstel maand lang gestremd
Metro Amsterdam Centraal - Amstel maand lang gestremd

Van zaterdag 10 juli t/m zondag 15 augustus start de gemeente Amsterdam met de aanpak van de brandveiligheid in de ondergrondse metrostations. Daardoor rijden in deze periode geen metro's tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel. GVB zet pendelbussen in en vaste klanten mogen ook per trein reizen.

Aangepaste routes
Tijdens de werkzaamheden hebben de metro's een ingekorte route. Metro 51 rijdttussen Amstelveen Westwijk en Spaklerweg en metro 53 tussen Gaasperplas en Amstelstation. Reizigers van metro 51 kunnen op Spaklerweg overstappen op metro 53. Metro 54 rijdt tussen Gein en Amstelstation.

Reisadvies
De website van 9292 houdt op dit moment geen rekening met de aanpassingen. Op dit moment komt de metro nog gewoon voor in het reisadvies, wel geeft OV 9292 een opmerking bij bijzonderheden. Binnenkort zal het reisadvies worden aangepast.

Vervangend vervoer
GVB zorgt voor vervangend vervoer en zet pendelbussen (lijn 59) in tussen Centraal Station en Amstelstation. De pendelbus rijdt zo dicht mogelijk langs de metrostations (uitgezonderd Nieuwmarkt) op die route. Daarnaast adviseert GVB reizigers om met tram of trein te reizen.

Trein
Uitsluitend vaste klanten van GVB met een sterabonnement (week, maand, jaar) geldig in zone centrum (5700) of reizigers met een GVB abonnement (maand en jaar) kunnen gedurende de werkzaamheden tussen Amsterdam Centraal Station en Amsterdam Amstel vrij reizen met de trein. Andere reizigers moeten gewoon betalen.
Bij eerdere buitendienststellingen mochten alle metroreizigers met de trein mee. Dat dit nu niet zo is, heeft volgens een woordvoerdster niets met de OV-chipkaart te maken. "We kiezen dit keer voor hoogfrequente pendelbussen. De OV-chipkaart staat daar los van" zegt een woordvoerster. Toch zou het technisch ook lastig zijn geweest. Metroreizigers moeten immers chippen en bij de NS geldt een ander tarief.

Informatie
De GVB start woensdag een campagne om reizigers te informeren. Zo zal er een flyer verschijnen en zal het vervoersbedrijf advertenties plaatsen in onder andere Het Parool, Metro en de Spits. Daarnaast moeten abri’s en stationspanelen reizigers op de aanpassingen attenderen.

Hieronder is te zien dat de metro voorkomt in het reisadvies van 9292 gedurende de periode 10 juli tot en met 15 augustus.

 
Tags: Veiligheid Spoor & OV / werkzaamheden
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Groningen investeert in sociale veiligheid ov ma 16 mrt  Groningen investeert in sociale veiligheid ov
Extra maatregelen tegen agressie treinpersoneel do 12 mrt  Extra maatregelen tegen agressie treinpersoneel
Spoorsector vindt veiligheidseisen spoortunnels te streng wo 4 mrt  Spoorsector vindt veiligheidseisen spoortunnels te streng
Mansveld wil minder onbeveiligde overgangen do 27 nov  Mansveld wil minder onbeveiligde overgangen
PVV: meer aandacht voor veiligheid in OV wo 1 okt  PVV: meer aandacht voor veiligheid in OV
Verkeersleiding ProRail kan bij brand uitwijken di 9 sep  Verkeersleiding ProRail kan bij brand uitwijken
Extra controles tegen spoorlopers in Zeeland di 22 jul  Extra controles tegen spoorlopers in Zeeland
ProRail: selfies op spoor gevaarlijke trend wo 30 apr  ProRail: selfies op spoor gevaarlijke trend
Onderzoeksraad stopt met onderzoek tramongevallen di 18 mrt  Onderzoeksraad stopt met onderzoek tramongevallen
ProRail geeft scholieren les over gevaren spoor wo 5 feb  ProRail geeft scholieren les over gevaren spoor

Internationale Treintickets:
- Treinreiswinkel
- Autoslaaptrein.nl
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Alpen Express
- Thalys.com

Gratis A2 Spoorkaart
Bij aanmelding Treinwebshop nieuwsbrief + bestelling van 15. 175 jaar spoor

Rail Away (5 uur!) 12
Rail Away StoomtreinenAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol