Nieuws

Ook werkzaamheden Den Haag – Rotterdam: week lang geen treinen

Terwijl ProRail op dit moment – tot en met vrijdag 11 augustus – nog hard werkt aan het spoor tussen Dordrecht en Breda / Roosendaal, staat ook de volgende grote klus alweer voor de deur. Van maandag 14 t/m zondag 20 augustus rijden er door werkzaamheden geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Den Haag.

Treinreizigers reizen tussen Rotterdam Centraal en Den Haag het snelst en het eenvoudigst met de RET Metrolijn E (Den Haag – Slinge). Op die lijn geldt echter niet het NS-tarief. Daarom adviseert NS reizigers in eerste instantie om te reizen via Gouda. Daarnaast rijden er bussen tussen tussen Rotterdam en Den Haag. Deze stoppen op de meeste stations, maar niet te Den Haag Hollands Spoor en Delft Zuid. Reizigers van en naar Delft Zuid reizen via Delft en kunnen daar overstappen op een pendelbus. Tussen Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor rijdt een pendeltrein.

Dwarsliggers
Tussen Rotterdam en Den Haag worden tal van werkzaamheden uitgevoerd.Er worden in negen dagen tijd meer dan zesduizend dwarsliggers vervangen en een kruiswissel. Ook wordt er geklust op de stations van Den Haag Moerwijk, Delft, Delft Zuid en Rijswijk.

Moerdijkbrug
Deze zomer zijn er veel werkzaamheden in uitvoering. De werkzaamheden bij de Moerdijkbrug begonnen bijvoorbeeld op 25 juli. Inmiddels is ProRail bijna klaar bij de Moerdijkbrug. “Het gros van het werk is gedaan. De nieuwe sporen liggen er. Al het laswerk is af. En het ingieten van de spoorstaven in rubber is ook bijna klaar. Het is nog even bikkelen voor de spoorwerkers” meldt ProRail.

Groningen en Diemen
Ook in Groningen zijn er omvangrijke werkzaamheden. Daardoor rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen – Assen, en tussen Groningen – Veendam / Leer. De werkzaamheden in het Noorden van het land moeten zondag zijn afgerond. Ook op tal van andere werkzaamheden wordt gewerkt. Zo rijden er vanaf komende vrijdag (morgen) geen treinen maar bussen tussen Weesp – Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid – Weesp. Ook tussen Tilburg en Breda is het voor treinreizigers momenteel afzien.

Reisplanner
Vanwege de vele werkzaamheden adviseert NS treinreizigers in het algemeen vanaf 10 dagen voor vertrek de NS reisplanner te raadplegen. Dan zijn alle geplande werkzaamheden volledig verwerkt.

This post was last modified on 10 augustus 2017 12:38

Share

Recent Posts

Met de trein op vakantie? Houd dan rekening met werkzaamheden

Deze zomer wordt er meer dan ooit gewerkt aan het spoor, merkt Treinreiziger.nl op. Van…

13 uur terug

NS viert 15e verjaardag OV-fiets met speciale Brabantse uitvoering (of is de fiets al ouder?)

Vanwege de 15e verjaardag van de OV-fiets krijgt de tweewieler een speciale Brabantse uitvoering. De…

18 uur terug

Reageren tijdelijk uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

2 dagen terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

4 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

1 week terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

2 weken terug