fbpx
Foto: Stefan Verkerk (archief)

Ook werkzaamheden Den Haag – Rotterdam: week lang geen treinen

10 aug 2017 12:36

Terwijl ProRail op dit moment – tot en met vrijdag 11 augustus – nog hard werkt aan het spoor tussen Dordrecht en Breda / Roosendaal, staat ook de volgende grote klus alweer voor de deur. Van maandag 14 t/m zondag 20 augustus rijden er door werkzaamheden geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Den Haag.

Treinreizigers reizen tussen Rotterdam Centraal en Den Haag het snelst en het eenvoudigst met de RET Metrolijn E (Den Haag – Slinge). Op die lijn geldt echter niet het NS-tarief. Daarom adviseert NS reizigers in eerste instantie om te reizen via Gouda. Daarnaast rijden er bussen tussen tussen Rotterdam en Den Haag. Deze stoppen op de meeste stations, maar niet te Den Haag Hollands Spoor en Delft Zuid. Reizigers van en naar Delft Zuid reizen via Delft en kunnen daar overstappen op een pendelbus. Tussen Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor rijdt een pendeltrein.

Dwarsliggers
Tussen Rotterdam en Den Haag worden tal van werkzaamheden uitgevoerd.Er worden in negen dagen tijd meer dan zesduizend dwarsliggers vervangen en een kruiswissel. Ook wordt er geklust op de stations van Den Haag Moerwijk, Delft, Delft Zuid en Rijswijk.

Moerdijkbrug
Deze zomer zijn er veel werkzaamheden in uitvoering. De werkzaamheden bij de Moerdijkbrug begonnen bijvoorbeeld op 25 juli. Inmiddels is ProRail bijna klaar bij de Moerdijkbrug. “Het gros van het werk is gedaan. De nieuwe sporen liggen er. Al het laswerk is af. En het ingieten van de spoorstaven in rubber is ook bijna klaar. Het is nog even bikkelen voor de spoorwerkers” meldt ProRail.

Groningen en Diemen
Ook in Groningen zijn er omvangrijke werkzaamheden. Daardoor rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen – Assen, en tussen Groningen – Veendam / Leer. De werkzaamheden in het Noorden van het land moeten zondag zijn afgerond. Ook op tal van andere werkzaamheden wordt gewerkt. Zo rijden er vanaf komende vrijdag (morgen) geen treinen maar bussen tussen Weesp – Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid – Weesp. Ook tussen Tilburg en Breda is het voor treinreizigers momenteel afzien.

Reisplanner
Vanwege de vele werkzaamheden adviseert NS treinreizigers in het algemeen vanaf 10 dagen voor vertrek de NS reisplanner te raadplegen. Dan zijn alle geplande werkzaamheden volledig verwerkt.

0 0 stemmen
Artikel waardering
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Thierry
6 jaren geleden

Vaak vraag ik me af waarom werkzaamheden aan hetzelfde traject (maar dus verschillende delen), regelmatig na elkaar in plaats van tegelijkertijd worden gepland. Is het simpelweg qua afhankelijkheden of personeel/materieel niet mogelijk om de werkzaamheden Dordrecht-Rotterdam en Den Haag-Rotterdam in dezelfde week te plannen? Het lijkt me alle partijen toch handiger als al het treinverkeer een week tussen Den Haag-Dordrecht met de bus gaat, dan dat er langere tijd op verschillende punten overgestapt moet worden?

Dominic
6 jaren geleden
Antwoord aan  Thierry

Dat lijkt me qua bussen organisatorisch nogal een heel gedoe. Je hebt dan tussen Dordrecht en Den Haag een stuk of 15 stations waar geen treinen rijden. Dit zullen dus allemaal bussen moeten zijn, maar iedere bus overal laten stoppen is geen optie; dan ben je uren onderweg. Er zullen dus stop- en snelbussen moeten rijden. Al die bussen de binnenstad van Den Haag, Rotterdam enz. in is ook niet het meest handige; vaak is er weinig ruimte en duurt het een eeuwigheid om de stad in en uit te rijden enz. enz. Ik weet niet of dit de reden is, maar het lijkt me een logistieke nachtmerrie.

Roel Bartlema
6 jaren geleden
Antwoord aan  Thierry

Misverstand: de werkzaamheden waren niet tussen Rotterdam en Dordrecht, maar tussen Dordrecht en Breda / Roosendaal. Daardoor zou de door Thierry voorgestelde oplossing nog problematischer worden.

Dominic
6 jaren geleden

Lekker dan weer. Iemand enig idee of de ICD dan toeslagvrij is tussen Rotterdam en Schiphol..?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dominic

Dat wordt in elk geval niet vermeld op ns.nl, dus ik ga er vanuit van niet.

Dominic
6 jaren geleden

Denk het wel; in de reisplanner is de €2,40 toeslag ineens verdwenen als je in die periode een reis met de ICD selecteert! Dan valt de ellende nog enigszins mee, hoewel die ICD wel stampvol zal zitten natuurlijk…

Anoniem
6 jaren geleden

Inderdaad, de Fyra is dan toeslagvrij in de periode dat de werkzaamheden van R’dam CS Den Haag cs voortduren t/m 20 augustus as.

Franco
6 jaren geleden

Inderdaad, de Fyra is dan toeslagvrij in de periode dat de werkzaamheden van R’dam CS Den Haag cs voortduren t/m 20 augustus as.

Martijn
6 jaren geleden

Metrolijn E kost (een dagkaart) 7,50. 2 x 1 uur RET kaart kost 6 euro. Enkele reis tussen rotterdam en Den haag kost 4,80 (2,90 met korting). Metro is dus voordeliger. Maar dat vermeldt je niet in het artikel. Waaarom niet? Niet zeuren dus dat je apart moet betalen voor RET, RET is voordeliger.

Marco Daane
6 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn

Op welke school hebben ze u geleerd dat 7,50 of 6,00 goedkoper is dan 4,80 of 2,90?

Pieter
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marco Daane

4,80 euro is enkele reis, 9,60 euro is retour. Voor reizigers zonder abonnement die van Den Haag naar Rotterdam of andersom gaan is RET inderdaad voordelig.
Nadeel is dat veel reizigers verder moeten reizen dan dat en/of aan abonnement hebben.
-Als je van Den Haag naar Dordrecht gaat en je hebt op dat gehele traject een NS-vrij-abonnement, dan hoef je normaal niks bij te betalen. Met de huidige situatie mag je Den Haag – Rotterdam dubbel betalen, ook aan RET.
-Reizigers van bijvoorbeeld Den Haag naar Breda zonder abonnement, moeten nu ineens een dubbel inchecktarief betalen.
Ik heb het vaker gehad dat ik op die manier dubbel moest betalen bij werkzaamheden en eigenlijk is het een schande dat NS niet compenseert.

Jan
6 jaren geleden

Na reizigers reizen vaak met een (afgekocht) abonnement. Voor hen zijn er dus wel extra kosten. Icd is vanaf maandag toeslagvrij.

Johan
6 jaren geleden

In tegenstelling tot tijdens eerdere werkzaamheden op dit traject, mag je deze keer kennelijk niet met een NS-vervoerbewijs met de tram tussen Den Haag en Delft. In plaats daarvan mag je met wat NS in de reisplanner humoristisch een snelbus noemt, maar die wel onderweg stopt bij Den Haag Moerwijk en Rijswijk. Ook interessant: Tussen Den Haag HS en Delft zijn er volgens de NS-reisplanner volgende week alleen ‘s nachts reismogelijkheden. Met Den Haag Centraal als expliciet via-station doe je tussen de 47 en 54 minuten (!) over een rit die normaal slechts 6 minuten duurt en die met de tram 20 minuten zou duren. De NS’ers die dit bedacht hebben, moeten een grondige hekel aan reizigers hebben.

Peter
6 jaren geleden
Antwoord aan  Johan

De busdienstregeling is inderdaad erg apart. Ook ontbreekt de directe verbinding Delft – Rotterdam (zonder stop in Schiedam).
NS maakt zich er dit maal wel erg makkelijk vanaf. Weinig verschillende busmogelijkheden en abonnementshouders op het traject Den Haag – Rotterdam hebben simpelweg dikke pech.

Peter
6 jaren geleden
Antwoord aan  Johan

Overigens is het wel enigszins logisch dat niet alles via Den Haag HS rijdt. Er zijn daar grote werkzaamheden rond het station waardoor ook de trams niet bij het station zelf kunnen stoppen.

Johan
6 jaren geleden
Antwoord aan  Johan

Ik weet niet wie ik ervoor mag bedanken, maar in de loop van vandaag heeft iemand toch nog het licht gezien: Vanmiddag reden er ook echte snelbussen die alleen op Den Haag Centraal, Delft en Rotterdam Centraal stoppen. De reistijd Den Haag Centraal – Delft slonk daardoor van 40 minuten naar een kwartier.

Ik had daardoor in totaal een vertraging van min dertig minuten ten opzichte van de reisplanner, dus ik zal in het kader van geld terug bij vertraging maar eens informeren of ik nu 50% moet bijbetalen. :o)

P.Heesakkers
6 jaren geleden

Verneem van diverse kanalen dat in de maanden Juli en Augustus in geheel Brabant voor 10 Euro men per bus een hele dag op langere afstanden kan reizen. De kaart geeft je de kans deze afstanden af te leggen voor die prijs in drie dagen. Dus men vraagt maar wat bij het landelijke openbaar vervoer, terwijl het goedkoper kan.

Trees
6 jaren geleden

Kan ik morgen, 12 augustus, met de intercity direct vanuit Breda naar Amsterdam zonder overstappen?

Dominic
6 jaren geleden
Antwoord aan  Trees

Even in de reisplanner van de NS uw reis opzoeken en u weet het.

Martin
6 jaren geleden

Vandaag 14 augustus was het zover: de eerste dag van omvangrijke werkzaamheden tussen Rotterdam en Den Haag: en hoewel gepland gaat het – buiten de spits – faliekant mis!! Lange, Laaaaaaange wachtijd op een bus, en dan nog een staplaats met hond en rugtas in een overvolle bus. Extra reistijd voor een stukje van 25 km: anderhalf uur Na veeeeele nare ervaringen met de NS is er ALWEER een.. Ik ben het ZAT!!!!! Reizigers zijn GEEN VEE!!