Home

115.000 kinderen reizen met Kids Vrij

Steeds meer kinderen maken gebruik van het gratis abonnement NS Kids Vrij. Inmiddels hebben 115.000 kinderen dit gratis abonnement. Dat is een enorme groei sinds de start in april 2015. Binnen vier maanden had Kids Vrij 40.000 gebruikers. De afgelopen twee jaar is dat aantal flink doorgegroeid.

Met NS Kids Vrij kunnen kinderen tot en met 11 jaar onder begeleiding gratis met de trein meereizen. Ze hebben voor het abonnement een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Die kost per vijf jaar 7,50 euro. Het abonnement werd eigenlijk al in 2011 geïntroduceerd, maar toen moest er nog 7,50 euro per jaar voor betaald worden. Het werd toen maar zeer beperkt verkocht.

In 2014 werd bekend dat vervoerders vele miljoenen euro’s overhielden door mensen die vergeten uit te checken. Dat geld wordt sinds april 2015 ingezet om Kids Vrij gratis te maken. Sinds dit jaar vermeld NS expliciet op haar website dat Kids Vrij als “tijdelijke actie” gratis is. Een woordvoerder van NS laat weten dat het product in elk geval heel 2017 en ook in 2018 gratis blijft.

Kids Vrij is volgens NS ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken voor een dagje weg naar een populair uitje. De Efteling, gevolgd door Walibi en Artis zijn de meest gemaakte treinuitjes met kinderen. Deze maand is de Efteling dankzij een aanbieding van de Spoordeelwinkel extra voordelig.

This post was last modified on 9 juli 2017 13:13

Bekijk reacties

  • Jammer dat er voor kinderen van 12 tot 18 nog steeds niets geregeld is! Mijn kind van 13 jaar reist iedere schooldag met bus en trein om haar dansopleiding en middelbare school te kunnen combineren. Dit loopt enorm in de papieren. Zij kan van geen enkele regeling gebruik maken: nog geen MBO of HBO student, dus geen OV kaart; ze kan niet reizen tijdens daluren; komt niet in aanmerking voor de reiskostenvergoeding Dans/Muziek leerling, reiskosten zijn niet aftrekbaar voor belasting o.i.d. Wij betalen meer dan €2000,- alleen al aan reiskosten per jaar!

      • Nee, helaas niet, daarvoor is de afstand te lang, de weg te gevaarlijk en ze maakt al enorm lange dagen, met 3 dansuren per dag extra.

Share

Recent Posts

NS past HSL-dienstregeling toch aan, vanaf maandag minder treinen

Vanaf maandag rijdt NS met één trein per uur minder over de HSL tussen Breda…

2 dagen terug

NS kampt met grote storing in systemen reisinformatie

Update 21:00 uur: de storing is verholpen. De NS kampt met een grote technische storing…

4 dagen terug

AD: ICNG blijkt ‘hoofdpijntrein’, slechts acht rijdende treinen

De instroom van de ICNG wordt geplaagd door tegenslag, met anno 2024 slechts zestien geleverde…

4 dagen terug

Voortaan online code nodig voor samenreiskorting NS

Om verwarring tegen te gaan, is een online code voortaan verplicht voor mensen die gebruik…

4 dagen terug

FNV niet akkoord met nieuwe cao NS, dreigen nieuwe stakingen?

Vakbond FNV wil opnieuw in gesprek met NS over de voorgestelde cao voor de medewerkers…

1 week terug

Meer fysiek en verbaal geweld tegen NS-medewerkers

NS-medewerkers werden in 2023 vaker slachtoffer van ernstige fysieke en verbale incidenten dan in 2022,…

1 week terug