NS Jongeren Dagkaart: € 7,50

De Nederlandse Spoorwegen verkoopt sinds 1 september 2020 met een speciale dagkaart voor jongeren. Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar kunnen met dit treinkaartje één dag onbeperkt tijdens de daluren reizen voor slechts 7,50 euro.

De Dal Dagkaart is uitsluitend online te koop. Na aankoop kunnen jongeren met de smartphone op pad, of het ticket uitprinten. Een OV-chipkaart is dus niet nodig. Het jongerenticket bevat een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden.

Alleen geldig bij NS

De jongeren dagkaart zal doordeweeks niet geldig zijn tijdens de spits (6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur). En let op: de NS Jongeren Dagkaart is alleen geldig bij NS. En dus niet bij Arriva, Keolis, Qbuzz, Breng en Connexxion. Nadere details zijn nog niet bekendgemaakt. NS beloofde dat het Jongerenticket voor tenminste een half jaar verkrijgbaar zou zijn. De intentie is dat het product een blijvertje is. Na meer dan een jaar lijkt het inderdaad dat de dagkaart een blijvertje is.

Naast de Jongeren Dal Dagkaart kondigde NS ook een Weekend Vrij abonnement voor jongeren aan. Dat zou 15 euro per maand gaan kosten, maar NS heeft dat plan inmiddels teruggetrokken. NS wil met de dagkaarten reizen voor jongeren interessanter maken. Het spoorbedrijf hoopt dat ze daardoor sneller de trein zullen nemen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd eind februari 2020, en heeft later een update gekregen.

This post was last modified on 6 september 2021 10:28

Bekijk reacties

 • Ik vind het een beetje raar dat de jongeren kaartjes voor kinderen zijn en niet voor jongeren! 12-18 jaar zijn kids. Ik stel voor dat de kaartjes kinder kaartjes gaan heten of ze daadwerkelijk voor jongeren maken! Jongeren zijn op z’n minst wel tot een jaar of 24. Lekker gedaan NS! Als jullie echt om mensen zouden geven zouden jullie deze korting sowieso voor iedereen doen, maar goed.

  • Stel je niet zo aan joh. Jongeren of kinderkaart? Wat maakt het uit. Dit is een kaart voor jongeren tussen de 12/18 jaar so deal with it.

   • Hoezo zijn dat geen kinderen... Hun ouders ontvangen toch ook KINDERBIJSLAG voor ze tot 18 jaar????

  • Bijzonder dat je dat denkt. Kinderen zijn t/m 12. Daarboven heten ze tieners. Jongeren (jeugd) is gewoon 12-18 volgens wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeugd Vanaf 18 ben je gewoon volwassen.
   Soms wordt over jongeren gesproken vanaf 15, maar meestal houden ze gewoon middelbare schoolleeftijd aan. Scholieren zou ook een goede naam zijn geweest. Maar je kan je maar ergens druk over maken.

  • Hallo ik heb 1e klas kàartjes heel de dag onbeperkt reizen met de trein door heel nederland. Te koop voor volwassenen. En ik verkoop ze voor 25euro of hoogst biedende. E-mail me op stilalarm@gmail.com en ik bel u op. Tel nummer niet vergeten. Fijne dag allemaal. Mvg John

   • Op de NS site kost een dagticket eerste klas 23,50. Goedkoper dan uw aanbieding 🤭

  • Hoe kan je voor een dergelijke benoeming van 18-jarigen pleiten als het ook de wettelijke leeftijdsgrens is waar deze 'kids' alcohol mogen drinken, wiet en tabak mogen kopen en mogen autorijden. Lekker met de kids gaan comazuipen. Waar maak je je überhaupt druk om

 • Weet iemand vanaf welke datum de nieuwe tickets precies verkocht gaan worden? NS zelf heeft het over een "Jongeren Weekend-abonnement". Weet iemand of dit abonnement ook op de vrijdagavond gaat gelden?

  • Zo te lezen gaat het om een regulier Weekend Vrij maar dan tegen een gereduceerde prijs (net als de pilot met Dal Voordeel voor €15 per jaar), dus dan zal het ook wel op vrijdagavond gelden.

 • De persvoorlichter wist me te vertellen dat:
  * de kaartjes "mogelijk al in juni" te koop zijn, maar dat de exacte datum nog niet bekend is.
  * Het weekendabonnement is NIET geldig op vrijdagavond.

 • NS moet zich aan zijn woord houden. Wilde deze dal dagkaart aanschaffen. Niet terug te vinden op ns online. Gebeld met info 1e verteld dat deze gewoon te verkrijgen is ook aan de sevice balie. Online niet kunnen vinden. Nogmaaks gebeld nu weren ze ineens nergens neer van??? Ns wees transparant als je de media weet te vinden voor dit soort zaken zorg er dan ook voor als het het niet door gaat dat dit ook breed uit gecommuniceerd wordt.
  Nu maken jongeren plannen en jaag jhe hen op kosten. Schandalig NS

  • Inderdaad! Ik heb ze ook aangeschreven en krijg geen enkele reactie van de NS. En alles wordt maar op "Corona" gegooid! Wat een onzin, zorg dat je nakomt wat je beloofd!

 • Mensen als je met een jongere tot 16 jaar vanuit Nederland naar Duitsland gaat en terug dan is het Duitse en het Nederlandse traject voor de jongere gratis. Dan moet het wel bij aanschaf ticket gemeld worden dat die jongere meereist. Er staat: meereizen met ouders of grootouders. Reist die jongere alleen of wordt het kaartje later gekocht dan moet er wel betaald worden. En kinderen tot en met 6 jaar reizen ook in Duitsland gratis. Bestel die tickets bij de Deutsche Bahn (ook al vertrek je in Nederland).

 • Wanneer komt het weekend vrij voor jongeren zou wel fijn zijn nu in de zomervakantie

  • De vakantie is inmiddels al behoorlijk gevorderd. Ik heb vandaag te horen gekregen dat het op niet al te lange termijn geïntroduceerd zal worden, maar dat door corona de introductie iets vertraagd is.

 • we verheugen ons op deze positieve en noodzakelijke move van de NS. Op die manier zullen wij vaker met de trein reizen; nu zijn we veel goedkpoper uit met de auto... kom op NS; corona mag geen beletsel zijn voor reizigersgeluk. Juist nu blijkt dat we beter voor onze wereld moeten zorgen, daar draagt deze jongerenkorting juist aan bij! De jeugd heeft de toekomst, echt.

Share

Recent Posts

NS past HSL-dienstregeling toch aan, vanaf maandag minder treinen

Vanaf maandag rijdt NS met één trein per uur minder over de HSL tussen Breda…

2 dagen terug

NS kampt met grote storing in systemen reisinformatie

Update 21:00 uur: de storing is verholpen. De NS kampt met een grote technische storing…

4 dagen terug

AD: ICNG blijkt ‘hoofdpijntrein’, slechts acht rijdende treinen

De instroom van de ICNG wordt geplaagd door tegenslag, met anno 2024 slechts zestien geleverde…

4 dagen terug

Voortaan online code nodig voor samenreiskorting NS

Om verwarring tegen te gaan, is een online code voortaan verplicht voor mensen die gebruik…

4 dagen terug

FNV niet akkoord met nieuwe cao NS, dreigen nieuwe stakingen?

Vakbond FNV wil opnieuw in gesprek met NS over de voorgestelde cao voor de medewerkers…

1 week terug

Meer fysiek en verbaal geweld tegen NS-medewerkers

NS-medewerkers werden in 2023 vaker slachtoffer van ernstige fysieke en verbale incidenten dan in 2022,…

1 week terug