fbpx

Kids Vrij: Gratis treinen voor kinderen

24 dec 2016 20:49

Kinderen (t/m 11 jaar) kunnen met Kids Vrij gratis met de trein met een volwassene meerijden. Kids Vrij kost eenmalig slechts één cent. Het abonnement werkt alleen op een persoonlijke ov-chipkaart.

Kinderen tussen de 0 t/m 3 jaar mogen zonder voorwaarden gratis met de trein. Kinderen tussen de 4 en 11 moeten in principe een Railrunner kopen, dat is een speciaal kinderkaartje. Dat kinderkaartje kost 2,50 euro per keer. Maar kinderen kunnen ook helemaal gratis treinen, mits ze een persoonlijke ov-chipkaart hebben. Die is voor 7,50 euro te koop (en 5 jaar geldig). Op die persoonlijke ov-chipkaart moet vervolgens het abonnement Kids Vrij geladen worden. Dat kost slechts 1 cent.

Kids Vrij is alleen geldig voor kinderen die onder begeleiding van een volwassene reizen. Kinderen die alleen reizen, hebben een Railrunner nodig. De begeleider moet per 1 januari 2017 minimaal 12 jaar of ouder zijn. Het abonnement is niet alleen geldig bij NS, maar ook in de treinen van Arriva, Breng, Connexxion en Syntus. Kinderen hoeven voor de Intercity Direct GEEN toeslag te betalen.

Een persoonlijke ov-chipkaart is voor kinderen erg handig. Niet alleen omdat ze dan Kids Vrij kunnen aanschaffen, maar ook omdat ze dan 34% korting krijgen bij het reizen met de bus, tram en metro. In sommige regio’s is Kids Vrij t/m 31 december 2016 ook geldig in de bus. Het gaat dan om de OV Regio IJsselmond, Syntus Overijssel en Arriva Achterhoek en Rivierenland.

Kinderen van 12 jaar en ouder betalen het volle tarief.

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
judy
6 jaren geleden

heel fijn

doortje
5 jaren geleden

ik wil weeten of ze dan geen bus geld moet betaalen bus van tunel van zeelan kind is 9 jaar ze heeft wel zon kaat ov-chipkaart

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  doortje

Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, maar het Kids Vrij abonnement van NS is alleen geldig in de trein. Dus in de bus moet je kind wel betalen.

Marya
2 jaren geleden

Kienderen vrij

Kevin
1 jaar geleden

Ik heb een dochter van 7 jaar 17 januari word ze 8 jaar 2023 Kan ik ov kids kaart aanvraag doen

Marta
1 jaar geleden

Ik wil kids vrij treinreiziger