X

1e klas dagretour voor het weekend: € 19

De Nederlandse Spoorwegen hebben t/m 7 januari 2018 een leuke actie te koop: koop een 1e klas treinkaartje (dagretour) voor het weekend voor slechts € 19. De treinkaartjes zijn te gebruiken t/m 28 januari 2018. Normaal kost een 1e klas dagretour tot € 89! Dus best een goede deal.

Info & Bestel

Je kunt met deze treinactie dus alleen reizen op een zaterdag of zondag. De treinkaartjes worden alleen online verkocht en worden geleverd als e-ticket. Bij het bestellen hoef je nog niet de reisdatum te kiezen. Dat kan op een later moment. Deze actie maakt onderdeel uit van de campagne “Treinpakkers”.

Het treinkaartje betreft een dagretour. Je kunt met dit goedkope 1e klas treinkaartje dus niet kris, kras door Nederland reizen. Je kiest voor vertrek je vertrekstation en eindstation. De heen- en terugreis moeten op dezelfde dag plaatsvinden. Dat wil zeggen: tot en met de laatste trein. Het is dus geen probleem als je na 0:00 uur nog terug wilt reizen. Controleer echter wel hoe laat de laatste trein rijdt.

Intercity Direct is in het weekend (tijdelijk) ook toeslagvrij. Het treinkaartje is niet geldig in de Thalys. Wil je in Nederland ICE International gebruiken? Dan betaal je wel een toeslag. Je kunt met dit treinkaartje ook gebruik maken van de Arriva, Blauwnet, Connexxion en Breng treinen. Dat wil zeggen: alleen als deze vervoerders (deels) actief zijn op de door jouw gekozen route.

Dit is overigens niet de enige actie in de campagne Treinpakkers. Wil je reizen met een goedkoop treinkaartje? Kijk dan in onze prijsvergelijker.

Bij gebruik van Adblocker is de link van de aanbieder niet zichtbaar. 

This post was last modified on January 8, 2018, 4:34 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (28)

 • Zelf zou ik liever geen retour hebben, maar een dagkaart voor 1e klas. Ik zwerf graag en neem vaak onderweg een beslissing waar de reis verder naartoe gaat. Gezien de prijs in vergelijking met een AH dagkaart van 15 euro zou dat best kunnen. Misschien iets voor een volgende aktie?

  • De trend is om geen dagkaarten te verkopen maar slechts dagretours. Men wil toch de kilometers wat beperken.

   • NS doet zelf meestal dagretours en laat de dagkaarten vaak over aan retailers.

 • Beste Hildebrand of Jan, Waar zijn de €12,50 trein-kaarten te koop?? Bijv.dank!!

  Dieck jouw opmerking tav Niet over een ander oordelen om online te betalen/ kopen is de spijker op z'n kop slaan (liefst op dat van Annemieke).Na mijn vervelende ervaring doe ik online geen betalingen, de angst zit er GOED in. Vriendelijke groet,
  Luci

  • Nee, niet verplicht. Er is wel een barcode waarmee je de poortjes kunt openen als ze gesloten zijn.

 • Geldt een samenreiskortingkaart voor het weekend ook tijdens de kerstdagen? Of moet je tijdens de kerstdagen juist een samenreiskortingkaart voor een doordeweekse dag kopen?

  • @Ida, zoals je in de link kunt zien, (gewoon een doodsimpele kwestie van goed-kijken of zelf wat uitproberen!), geldt deze aanbieding alleen op een zaterdag of zondag. Als NS een aanbieding op feestdagen accepteert, dan zet deze erbij: zon- en feestdagen. Deze aanbieding geldt dus noch op beide kerstdagen, noch op Nieuwjaarsdag. Eigenlijk ook wel goed dat deze aanbieding niet op 2e kerstdag en Nieuwjaarsdag geldt, ivm de drukte, omdat velen dan weer terug naar huis gaan. de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat NS eigenlijk verzuimd heeft om 24 dec (tussen 12:00 en 18:00 als beperkende factor op te nemen), iets wat Deutsche Bahn en SNCF met het toepassen van Yield-management bij de Sparpreise, resp. PREM-tickets wat zorgvuldiger toepassen. Al denk ik wel dat een grote groep al op vrijdagavond of zaterdag al is geen reizen. We zullen zien hoe druk het morgen langs de ijzeren wegen zal zijn.

 • Is this 19euro for two persons?
  Is it valid on 25th December?
  Any ideas regarding tickets to Christmas markets?

 • gisteren met twee personen gebruik gemaakt van deze actie.
  ideaal even naar amsterdam voor slechts 14,50 euro pp.

  en niet in en uitchecken, heerlijk.
  scheelt tijd met overstappen bv geldermalsen overchecken ns naar Arriva. bij drukte mis je vaak wat minuten.