fbpx

9292.nl 2 dagen onbereikbaar. Deze reisplanners werken wel.

11 dec 2017 11:31

De routeplanner voor het openbaar vervoer, 9292.nl, kampt sinds zondag met een storing. Maandagochtend is de storing nog niet opgelost. De storing komt op een ongelukkig moment: vervoersbedrijven roepen juist vandaag op om de reisplanner kort voor vertrek te gebruiken.

Door de storing bij 9292 werken ook de routeplanners bij Connexxion, RET, Arriva, Breng en Hermes niet. Die maken namelijk gebruik van diensten van 9292. Het bedrijf zegt dat de website uit de lucht is gehaald omdat 9292 het aantal aanvragen voor reisadviezen niet kon verwerken. De combinatie van nieuwe dienstregelingen en winterweer zorgt ervoor dat reizigers massaal reisinformatie opvragen. “Het begon gistermiddag al bij de eerste echte sneeuw,” zegt 9292-directeur Stefan Hulman.

Hulman: “We hebben nog geen exacte cijfers van de afgelopen 24 uur, maar we gaan uit van minimaal een verdubbeling van een gewone ‘zondag op maandag’, waarop we gewoonlijk zo’n 2,5 miljoen adviezen geven. De piek lag uiteraard net voor en in de ochtendspits.” Door de website uit te zetten, werkt de app inmiddels weer. Hulman: “Deze maatregel is natuurlijk een noodgreep maar op deze manier kunnen we de meeste vragen afhandelen.”

Overigens heeft 9292 in de Android- en iPhone-app de meeste wijzigingen van de aangepaste dienstregeling verwerkt, maar niet allemaal. Zo kunnen reizigers tussen Amsterdam en Eindhoven twee maal per uur op pad, terwijl 9292 maandagochtend vier verbindingen per uur laat zien.

Update dinsdag 12 december 9:00u: 9292 is nog altijd onbereikbaar. Veel app’s en websites die vanuit 9292 gevoed worden doen het al wel weer geruime tijd, zoals bijvoorbeeld de RET-website en de NS-app.
Update dinsdag 12 december 15:00u Inmiddels is ook 9292.nl weer bereikbaar

Deze OV-Routeplanners werken wel

  • Google Maps. In Google Maps kun je niet alleen een reis plannen voor de auto, maar ook voor het openbaar vervoer. Google Maps maakt gebruik van realtime informatie via stichting Open Geo.
  • GoAbout. GoAbout is een soort 9292, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kun je aangeven dat je deel van de reis met de fiets of de auto wil afleggen.
  • HTM. Zoals aangegeven werkt de routeplanner van de HTM wel. Met de HTM-planner kun je een reis plannen door heel Nederland.
  • De NS Reisplanner heeft ook de mogelijkheid om een reis te plannen van deur tot deur. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een service van 9292. Die werkt daardoor ook niet. Update: inmiddels werkt de deur-tot-deur-functie weer.
  • Ook handig voor onderweg: de App OVinfo. In die app kun je per halte de actuele vertrektijden zien.
0 0 stemmen
Artikel waardering
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hans van loo
6 jaren geleden

De reisplanner van Connexxion was gister en is vandaag niet bereikbaar,in ieder geval niet om de busdienstregeling te raadplegen.

Vandaag lukt dat wel weer middels OV 9292.

Inge
6 jaren geleden
Antwoord aan  hans van loo

Er zijn veeeeeel ergere dingen

Nadina
6 jaren geleden
Antwoord aan  Inge

Natuurlijk zijn er veeeeeeeeeel ergere dingen, Inge. maar dat betekent niet dat het niet ontzettend vervelend is dat de reisplanner van een busmaatschappij niet beschikbaar is.

Anoniem
6 jaren geleden

Echt niet, website lugt er uit!

Anoniem
6 jaren geleden

Ja lekker heb een half uur in de kou gestaan geen bus 66 bij sportaanbod om 1212.15

Inge
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Erg zeg

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  Inge

Wel met een kindje van 3.

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  Inge

Hou alsjeblieft gewoon je bek Inge

Willem
6 jaren geleden
Antwoord aan  Inge

Dit is een pagina over niet werkende reisplanners.
De reacties over ongemak zijn hier volkomen op zijn plaats.Je kunt steeds ergere dingen verzinnen, tot je bij de Holocaust uitkomt.Ik vermoed dat jij er dan onderzet: errug hé.

Anoniem
6 jaren geleden

App van breng en Arriva en bustijden.nl kun je veel openbaar info vinden.

M
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

“bustijden.nl”
Die website bestaat niet eens. Ook kan ik geen app ‘bustijden.nl’ vinden.

René
6 jaren geleden

9292.nl wordt ook gebruikt om een toekomstige trip uit te stippelen. Zo’n planning wordt niet gestoord door het weer van nu.

9292.nl zou daarom altijd actief moeten blijven, al dan niet in twee varianten: [ACTUEEL] die bijvoorbeeld door overmacht geblokkeerd is en [PLANNING] onder voorbehoud.

Dat dit nu niet is voorzien kan héél lastig zijn!

M
6 jaren geleden

Ook nu nog, op dinsdag 12 december, ligt 9292.nl en 9292ov.nl meestal plat. Tijdens vele pogingen werd er 2x wat van de site opgebouwd, maar de reisplanner werkte niet (404 error).

Marc van Heumen
6 jaren geleden

Graag een rectificatie. Naast de NS app geeft ook de reisplanner online deur tot deur adviezen, niet alleen van station naar station.

A. Matser
6 jaren geleden

Tja en dan moet je bellen met 9292. Kosten 0,90 eurocent per minuut. Kassa dat is dan meer dan 15,00 euro.

D.Heijmans
6 jaren geleden

Waardeloos programma 9292 wil reis weten , Vergeet het