AH treinkaartjes: NS Dagretour voor € 18

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
January 23, 2018

Ze zijn er weer: Treinkaartjes bij Albert Heijn. Dit keer gaat het echter om een vrij specifieke actie. Het gaat om een dagretour naar Groningen, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven of Maastricht. Je krijgt een dagretour geleverd vanaf een station naar keuze. De reis moet plaats vinden voor of op 25 februari 2018, de verkoopperiode loopt tot en met 28 januari 2018. Een AH treinkaartje kost deze keer 18 euro.

Deze keer dus geen voordelige NS Dagkaart. We verwachten dat Albert Heijn in de toekomst nog wel voordelige dagkaarten gaat aanbieden. Deze keer moeten we het doen met een vrij specifieke actie, gericht met een persoonlijke bonuskaart. We zijn daarom als Treinreiziger.nl minder enthousiast. Op internet kan iedereen de actie kopen. Alhoewel de AH treinkaartjes in het verleden goedkoper waren (en mogelijk ook weer in de toekomst), is het toch één van de goedkoopste treinacties van dit moment.

E-ticket

Met dit treinkaartje mag je dus reizen naar één van de zeven steden naar keuze. Doordeweeks mag je alleen na 9:00 uur op pad. In het weekend zijn er geen tijdsbeperkingen. In de winkel krijg je een vouchercode. Die kun je online verzilveren op NS.nl. Bij het verzilveren kies je pas de reisdatum en vul je de reisgegevens in. Verzilveren kan t/m 25 februari 2018. Na het verzilveren krijg je het ticket per e-mail toegestuurd.

Geldigheid

Wat dien je verder nog te weten? Met het AH treinkaartje mag je niet reizen met de Thalys. Je krijgt een dagretour geleverd en kan dus alleen kiezen uit de eerder genoemde eindbestemmingen. Het dagretour is geldig in de treinen van NS, Arriva, Breng, Connexxion, Keolis en Blauwnet. Wil je beruik maken van Intercity Direct of ICE? Dan die je in de meeste gevallen een extra toeslag te betalen. Deze is te koop op het station. Intercity Direct is t/m 28 februari 2018 in de daluren toeslagvrij.

Online te koop

Het AH treinkaartje is ook te koop op internet, via deze link. We hebben begrepen dat in de winkel de actie alleen wordt verkocht aan mensen die de actie als persoonlijke bonusactie hebben ontvangen. Online kan de actie door iedereen gekocht worden.

Reacties onder dit artikel hebben (deels) betrekking op voorgaande AH treinkaartacties (met awijkende voorwaarden).

This post was last modified on February 1, 2018, 12:12 pm

Recent Posts

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 21, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 19, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 19, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 17, 2018

Bekijk reacties

 • is de dag dalvrij kaart van ah die tot 14 jan 2018 geldig is , ook geldig met de kerst als op een zondag?

 • Wow, wat een magere actie. Eind vorig jaar een dagkaart voor 15,- euro, met reizen voor 6.30, nu slechts een beperkt retourtje na 9.00 en liefst 3 euro duurder...

  • Ik denk dat de dal dagkaarten nog een keer komen, inderdaad is de actie beperkt.

  • Mocht je toevallig vanuit Rotterdam naar één van deze plaatsen moet dan is 18 euro nog altijd goedkoper dan het normale tarief.

   Ik vind alleen dat de Spoordeelwinkel betere acties heeft. Hier heb je vaak al voor 19 of 20 euro al een treinkaartje inclusief een hapje en een drankje.

 • N.S. Geeft met deze goedkopere kaartjes acties dus aan dat men wel degelijk in staat is om goedkopere tarieven dan nu "normaal"`gangbaar en de jaarlijkse verhogingen, aan te bieden. Wie houdt dus wie voor de gek??? Of beginnen zij de hete adem van de internationale busdiensten {lijndiensten}, die Europa vanuit ons land aandoen, met veel goedkopere tarieven }} , in de nek te voelen? Welke een heuse vlucht aan het nemen zijn.

  • De acties zijn een verschijnsel van de laatste 10 jaar. Na enkele pilots werd duidelijk dat deze methode nieuwe reizigers opleverde, en per saldo meer omzet. Daar is het NS uiteindelijk om te doen. Vooral als er lege plaatsen zijn, dan is het erg mooi als je die kan vullen, desnoods tegen een lager tarief. Zo zijn de kaartjes ontstaan. Je ziet ook bij pretparken het zelfde. Aan de poort betaal je meer, maar via speciale kanalen kun je als je zoekt kortingen vinden. De intercitybussen doen het goed bij grensoverschrijdende reizen, daarop zijn deze aanbiedingen niet gericht. Ik heb inmiddels de indruk gekregen dat u principieel tegen actietreinkaartjes bent. Klopt dat? En als het afschaffen van die actiekaartjes juist betekend dat de prijs omhoog moet om dezelfde omzet te halen omdat sommige mensen niet meer met de trein reizen? Wat mij betreft zou het mooi zijn als je op het station altijd voordeelig een dal-dagkaart kunt kopen, maar zolang dat niet gebeurd maak ik van de situatie gebruik om op 1 plek alle acties te verzamelen en overzicht te tonen.

   • Persoonlijk waardeer ik enorm uw inspanningen om, zoals u zegt, de informatie te verzamelen op een zichtbare plek. Daar helemaal niets tegen. Maar u heeft het ook net gezegd: niet al te lang geleden kon ik met voordeelurenkaart een NS-dagkaart met korting gewoon kopen aan de automaat, zonder vantevoren te moeten denken, hoeveel kaartjes ik zou willen gebruiken tijdens de aanstaande twee maanden ofzo.

 • Ben vandaag naar ah winkel gegaan om treinkaartje te kopen (€ 18,-). Kon niet: alleen 'uitverkorenen' konden een kaartje kopen.Zij worden via ah per mail uitgekozen/geselecteerd???? Op internet wordt iets anders aangeboden. Snappen jullie het nog

  • Ik heb inderdaad eerder gehoord dat sommige mensen de actie zagen als persoonlijke bonusactie en anderen niet. Bij mij was niet bekend, en dat noemt AH ook niet op de site, dat het alleen voor die groep is. Ik heb naar aanleiding van uw reactie de tekst aangepast. Ook heb ik geprobeerd om de actie zelf online te kopen. Dat is gelukt en voor iedereen mogelijk.

 • Ik kom er nu pas achter de dagkaart maar tot een beperkt aantal stations mogelijk is. Wie bedenkt zoiets stompzinnigs?? Ben nu nog duur uit. Heb er dus twee gekocht waar ik niks aan heb..

 • mag je ook op een tussenliggend station (op het traject naar de stad die je hebt uitgekozen) uit- en weer instappen?

  • Je kunt met dit soort kaartjes inderdaad uitstappen op je reis, dat vind ik het absolute voordeel van dit soort acties boven in- en uitchecken met je gewone chipkaart! <3 combinatie uitstapjes

 • Ik boycot alle verzilver acties totdat er permanent weer kant en klare chipkaartjes te koop zijn. En bedankt hè NS? Voor iemand die ook gene auto heeft en het ook niet breed heeft.

  • Ik snap het probleem niet zo.

   Als je bij de bakker een brood koopt heb je ook verschillende keuzen in brood. Ook zal het brood van de ene bakker lekkerder zijn dan bij de andere bakker. Ga je dan ook klagen als het brood van de ene bakker je niet bevalt? Ik ga dan in ieder geval naar de bakker die me dan wel een goede brood kan verkopen.

   Zo werkt het ook met aanbiedingen. Als de Jumbo de komende week betere aanbiedingen heeft dan de Albert Hein dan mag jij gaan raden waar ik naartoe ga. En dat zonder te klagen.

   En verder mag jij lekker de volle mep gaan betalen voor je treinkaartjes. Als ik komende week toevallig vanuit Rotterdam naar Nijmegen of Maastricht moet dan is deze actie altijd nog goedkoper en dan ga ik niet klagen als het een e-ticket is.

 • Goedemorgen,
  Mag ik met een dagretour "Maastricht" ook tot Sittard reizen (of een ander station wat op de route naar Maastricht ligt en waar de trein stopt) of moet de heenreis tot het eindpunt (i.d.g. Maastricht) volbracht worden?

  • Met een dagkaart mag je altijd onbeperkt reizen. Met een dagretour ben je gebonden aan een traject. Op dat traject mag je de reis onderbreken.