fbpx

Ajax vandalen richten 40.000 euro schade aan bij NS

28 apr 2014 11:03

Ajax-hooligans hebben zondag voor 40.000 euro vernielingen aangericht in een trein van Almelo naar Amsterdam. Dat meldde de NS maandag nadat de schade was opgenomen. Door de nodige reparaties zijn negen dubbeldekrijtuigen de komende dagen niet inzetbaar, meldt het spoorbedrijf aan het ANP. Het gaat om pakweg 700 zitplaatsen.

Volgens een woordvoerder van het spoorbedrijf hebben de vandalen zich uitgeleefd op zo’n beetje alles wat in de trein kon worden vernield. Onder meer ramen zijn kapot, brandblussers leeggespoten of verdwenen en prullenbakken beschadigd.

De vernielingen werden deels al aangericht voor Deventer. Daar werd een extra stop gemaakt zodat de politie kon ingrijpen. Supporters van Go Ahead Eagles kregen daar lucht van en kwamen naar het station. De mobiele eenheid van de politie kon de supporters uit elkaar houden. Nadat agenten de supportersgroepen gescheiden hadden, kon de trein weer vertrekken. Er gingen politie-agenten mee om meer problemen in de trein te voorkomen.

Wegens de vernielingen werden zondag op station Utrecht Centraal 30 fans van Ajax gearresteerd en overgebracht naar Amsterdam. Ajax was in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo kampioen geworden.

(c) ANP / Treinreiziger.nl