Arriva introduceert nieuwe WINK-treinen in dienstregeling

Vanaf maandag is het zover. Dan rijden de 18 nieuwe WINK-treinen van Arriva op de noordelijke lijnen, vooral in Friesland en tussen Groningen en Leeuwarden. De vervoerder benadrukt dat deze treinen duurzamer en stiller zijn. Ook zegt Arriva dat het comfort hoger is.

Op weg naar zero-emissie

De WINK ontleend zijn naam aan de afkorting “Wandelbarer, Innovativer Nahverkehrs-Kurzzug”, vrij vertaald betekent dat flexibele, innovatieve korteafstandstrein. De WINK-treinen rijden op Hydrotreated Vegetable Oil (HVO), een synthetische diesel. HVO is gemaakt van 100 procent afgewerkte keukenoliën die niet meer in de voedselketen bruikbaar zijn. HVO heeft een CO2-reductie van 90 procent.

De treinen zijn voorzien van accu’s die energie opslaan en afgeven. De energie die vrijkomt tijdens het remmen, wordt opgeslagen in grote batterijen en vervolgens gebruikt  om de systemen in de trein te laten draaien op stations, zonder dat de trein daarvoor stationair hoeft te draaien. Daardoor zijn de treinen stiller. Ook zijn de treinen voorbereid om in de toekomst elektrisch te kunnen rijden op een (deels) geëlektrificeerd spoor.

Meer comfort en reisbeleving

Eerder is Arriva ook al begonnen met het vernieuwen van de bestaande GTW-treinen. De rode huisstijl is ingeruild voor een groen/turquoise kleurstelling. Die wordt ook toegepast bij de nieuwe WINK-treinen. Ze hebben aan de buitenkant een drukte-indicator, zodat reizigers kunnen zien of er nog zitplaatsen zijn. De trein is uitgerust met oplaadpunten voor telefoons en laptops. Ook is er een afgesloten stiltecoupé en een werkcoupé met verstelbare verlichting.

In de trein is er voor noodgevallen ook een AED aanwezig. Deze vind je tegenover het toilet waarin ruimte is om je baby te verschonen.

Namen

Alle achttien WINK-treinen hebben een naam van een bestemming gekregen. Samen met de reizigers zijn deze namen uitgezocht. Je vertrekt straks met bijvoorbeeld de Noorderzon, Oerol of Hongerige Wolf-trein. 

De treinen zouden overigens oorspronkelijk in december in de dienstregeling geïntroduceerd worden, maar door de coronacrisis is dit vier maanden uitgesteld. Tijdens de eerste lockdown lag de toelatingsprocedure stil.

Gerelateerde berichten

This post was last modified on 9 april 2021 11:28

Share

Recent Posts

Reageren (tijdelijk?) uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

3 uur terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

1 dag terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

6 dagen terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

1 week terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

1 week terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

1 week terug