fbpx

BahnCard 25: De Duitse kortingskaart voor de trein

Reizen met 25 procent korting bij de Duitse spoorwegen. Dat kan met de BahnCard 25. De korting geldt niet alleen op het normale tarief, maar ook op de Sparpreis- en Europa-Spezial-tarieven. Bovendien is BahnCard 25 geldig als RailPlus-kaart, waarmee u bij de meeste internationale treinreizen 25 procent korting krijgt op het normale tarief. De kaart kost 62 euro per jaar.

Bestel BahnCard 25

Als je regelmatig met de trein naar Duitsland reist, heeft u de BahnCard 25 snel terug verdiend. In een enkel geval verdien je de kortingskaart al in één keer terug. Zo kost een retourtje vanuit Nederland naar Berlijn minimaal 78 euro, maar met de BahnCard 25 bespaar je al bijna twintig euro. Maar als je op het laatste moment een retourtje naar Berlijn koopt, kan dat oplopen tot 250 euro (voltarief). Met de BahnCard 25 krijg je dan echter ruim zestig euro korting!

  • UPDATE: Je krijgt tegenwordig alleen 25% korting op het Duitse deel van de treinreis, en niet meer op de volledige internationale reis.

Ook korting op andere internationale reizen
Omdat BahnCard 25 ook geldig is als RailPlus-kaart, krijg je ook 25 procent korting op internationale treinreizen. Bijvoorbeeld van Nederland naar België. Die korting geldt echter alleen op het normale tarief en bijvoorbeeld niet voor reizen bij Thalys. Wel is de RailPlus-korting te combineren met de Nederlandse voordeelurenkaart. In dat geval krijg je tot de Nederlandse grens 40 procent korting op het normale tarief en 25 procent korting vanaf de grens.

  • UPDATE: RailPlus wordt per dienstregeling 2018 versoberd: je krijgt alleen nog 15% korting, in plaats van 25%.

Alleen RailPlus
Vind je de BahnCard 25 te duur? Dan kun je ook los een RailPlus-kaart kopen, waarmee je 25 procent korting krijgt op internationale treinreizen. Dat kost 15 euro. Je moet daarvoor wel beschikken over een NS-abonnement. Bij Railplus krijg je echter geen korting op de voordelige Sparpreis- en Europa-Spezial-tarieven. Je kunt RailPlus bestellen via NS International.

  • Update: Zoals hier boven gemeld wordt de korting van 25 procent aangepast naar 15%.

BahnCard 50
Als je zeer vaak naar Duitsland reist, kun je ook een BahnCard 50 kaart overwegen. Je krijgt dan vijftig procent korting op de normale prijs, maar je krijgt dan geen korting op de Sparpreis- en Europa-Spezial-tarieven.

Tarieven
Opgelet! Anders dan in Nederland is een kortingskaart gebonden aan een specifieke klas. De prijs van 62 euro geldt voor de BahnCard 25 2e klas. De 1e klas-variant is ongeveer twee keer zo duur: 125 euro. Voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar, studenten onder 27 jaar en senioren boven 60 jaar gelden er gereduceerde tarieven: 41 euro voor de 2e klas en 81 euro voor de 2e klas. De Duitse kortingskaart geeft overigens geen korting op speciale tarieven als het Länder-Ticket, Schönes-Wochenende-Ticket en Quer-durchs-Land-Ticket.

Ben je op zoek naar meer tips? Zie onze pagina goedkope treinkaartjes naar Duitsland.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mattheus
6 jaren geleden

Ik heb Railplus in mijn bezit. Kan ik met deze kaart ook gebruik van maken van de IC, bijvoorbeeld van Leer naar Bremen?