fbpx
Foto: (c) DB

Goedkope treinkaartjes naar Duitsland

01 dec 2016 20:43

Ook naar Duitsland zijn er goedkope treinkaartjes. Bij de Trein naar Berlijn en de ICE is het vooral belangrijk om op tijd een ticket te kopen. Dat kan vanaf 6 maanden voor vertrek. Maar je kunt op veel meer manieren besparen op je treinreis. Zeven bespaartips voor goedkope treinkaartjes naar Duitsland.

Zoek treinkaartjes

1: Vertrek vanaf de Duitse grens

Vanuit Nederland betaal je bijvoorbeeld minimaal 39 euro voor een treinreis naar Berlijn. Maar vanaf bijvoorbeeld de Duitse Bad Bentheim zijn er al treinkaartjes vanaf 19 euro. Wellicht is het een optie om in Bad Bentheim een gratis parkeerplek te zoeken. Bij een retour met 2 personen kan het voordeel dus al oplopen tot 80 euro! Ook vanaf andere Duitse grensplaatsen zijn de treinkaartjes vaak goedkoper. Denk aan bijvoorbeeld Leer, Kaldenkirchen, Gronau of Herzogenrath.

2: Neem de regionale trein

Je kunt ook besparen op je treinreis naar Duitsland door de regionale trein te nemen. Die kan veel goedkoper zijn dan de ICE. Zeker als je met meerdere personen bereid bent ook bij langere reizen de regionale trein te gebruiken. Dan is het Schöne Wochenende Ticket of het Quer-durchs-Land ticket erg interessant. Reis je vanuit Groningen? Dan is er ook een speciaal treinkaartje.

3: Reserveer gratis een treinkaartje voor kinderen

Kinderen van 4 t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis met de trein. Dat wil zeggen onder begeleiding van ouders of grootouders, en alleen als de kinderen bij het boeken zijn aangemeld. Dan komt er op het treinkaartje een vermelding van de meereizende kinderen. Vermeld in de boekingsmodule dat je met kinderen reist. Achteraf een kind toevoegen is niet mogelijk.

4: Wees flexibel

De tarieven kunnen sterk verschillen per trein en datum. Wees dus flexibel. Je treinkaartje is soms tientallen euro’s goedkoper door een paar uur eerder of later te vertrekken. Zijn er op jouw gewenste datum geen goedkope treinkaartjes meer? Overweeg een dag eerder of later te reizen.

5: Overweeg (deels) de bus

De trein is comfortabeler. Maar waarom overweeg je niet een combinatie van trein en bus als de goedkoopste treinkaartjes naar Duitsland al op zijn? DB heeft een eigen busdienst vanaf Eindhoven en Roermond naar Düsseldorf. Deze IC-bussen zijn opgenomen in de resultaten van NS International en DB. Andere goedkope intercitybussen zijn niet verwerkt in de planner. Flixbus heeft vanaf tal van Nederlandse plaatsen bussen rijden naar Duitsland.

6: Zoek bij meerdere aanbieders

De treinprijzen bij NS International zijn in principe hetzelfde als bij iedere andere aanbieder. Maar, er zijn uitzonderingen. Zo herkennen HappyRail en NS International niet alle Duitse stations, terwijl de Duitse spoorwegen ook kleine stations herkend. Verder worden niet alle treinkaartjes voor regionale treinen aangeboden bij alle aanbieders.

7: Reis je vaak? Overweeg een kortingskaart

Als je vaak met de trein richting Duitsland reist, dan kun je besparen door een kortingskaart aan te schaffen. Bijvoorbeeld de BahnCard 25.

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ineke bron
6 jaren geleden

waardeloze doorschakeling je krijgt geen reisadviezen te zien

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  ineke bron

Wat heeft u geprobeerd? En wat wilt u?

jan
4 jaren geleden
Antwoord aan  ineke bron

Waardeloze opmerking

Jeannette
5 jaren geleden

Als ik via NS international boek voor ons gezin, een retour treinreis van ergens in NL naar Duitsland, moet ik dan in NL nog wel andere kaartjes voor mijn kinderen kopen? Of zit dat allemaal in de prijs? Ik geef aan dat ik met 2 kinderen (tm 14) reis, maar zie geen toeslag voor in NL. Verneem graag!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Jeannette

Als u de kinderen opgeeft bij het boeken, dan zijn de kinderen inderdaad inbegrepen. Het klopt inderdaad dat meereizende kinderen gratis zijn, als u deze bij het boeken heeft opgegeven.

Thielo
4 jaren geleden

Vanaf Arnhem kan je met tot vijf personen 24 uur met de regionale vervoer in het gehele VRR (tot Dortmund of Düsseldorf) voor maar € 46 reizen. Regionale treinen, metro, trams en bussen, het duurt wel langer als de ICE, maar voor onder € 10 p.p. is dit wel zeer voordelig.
Dit heeft te maken met dat Arnhem in het tariefgebied is opgenomen.
Zie: https://www.vrr.de/de/tickets-tarife/ticketuebersicht/ticket/nrw/schoenertagticket-nrw-fuer-5-personen/

eva thomassen
2 jaren geleden

via website deutsche bahn vond ik voor retour amsterdam – hamburg (dezelfde tickets als via ns.nl ) voor veel lagere prijs, wel meer dan 50% en ook betere treintijden/ minder overstappen