fbpx

CDA: Staatssecretaris mag uit Fyra-winterslaap komen

09 jan 2013 11:15

Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) wil dat staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu gaat praten met NS International. Naar aanleiding van berichtgeving van Treinreiziger.nl en Failra heeft het Kamerlid schriftelijke Kamervragen gesteld.

Hij wil onder andere van de staatssecretaris weten wanneer de problemen zijn opgelost. Hij stelt tot de zomer een maandelijkse voortgangsrapportage voor. Op dit moment is 29 procent van de internationale Fyra-treinen vertraagd. NS International heeft een punctualiteit van 95% beloofd. Daarbij mag het bedrijf vertragingen buiten haar schuld om (bijvoorbeeld problemen aan de infrastructuur) buiten beschouwing laten.

Mansveld moest in december ook al kritische Kamerleden te woord staan over de Fyra. Toen vond de staatssecretaris het echter nog te vroeg om in te grijpen. Sander de Rouwe vindt nu de tijd rijp voor een gesprek. "We zijn nu een maand later, en stellen vast dat NS International nog steeds ver onder de streefcijfers zit. De staassecretaris mag uit haar winterslaap komen" aldus de Rouwe bij het Radio-1 Journaal.