De mooiste Italiaanse stranden per trein

Italië, heeft een uitgebreid spoornetwerk. Ook veel badplaatsen zijn prima per trein te bereiken. Sommige stadjes aan de kust zijn zelfs nauwelijks per auto bereikbaar, en vooral per trein. Denk bijvoorbeeld aan de dorpjes aan de kust van Cinque Terre. In dit artikel geven we een overzicht van een aantal Italiaanse stranden die goed per trein bereikbaar zijn.

1. Monterosso al Mare, Cinque Terre

Foto: De trein in het nabijgelegen Vernazza, eveneens Cinque Terre

Het grootste van de vijf dorpen die Cinque Terre vormen is Monterosso al Mare. Dit dorp heeft tegelijkertijd ook het grootste strand van de regio. Niet alleen het strand, maar ook het dorpje, bekend vanwege haar kleurrijke huizen, is een bezoek waard. Wil je naar Monterosso al Mare? Dan kun je het beste gebruik maken van de Cinque Terre Express, welke Levanto met La Spezia verbind. Deze trein kun je ook gebruiken als je naar één van de andere stranden wilt van de Cinque Terre. Het dorpscentrum, bezaaid met kleurrijke huizen en boetieks, is ook een bezoek waard.

Wil je met de trein vanuit Nederland naar de Cinque Terre? Dat kan prima. Bekijk de Rondreis Cinque Terre + Lugano per trein.

2. Tropea, Calabrië

Het strand van Tropea, ook wel de ‘Parel van de Tyrreense Zee’ genoemd, is beroemd om zijn witte zand en kristalhelder water. De stad Tropea, gelegen op een klif met uitzicht op het strand, is te bereiken per trein vanuit Lamezia Terme, wat op zijn beurt verbonden is met de grote steden Rome en Napels. De treinen vanuit Lamezia Terme hebben vaak als eindbestemming Reggio di Calabria Centrale.

3. Alassio, Ligurië

Het lange zandstrand van Alassio strekt zich uit over meer dan 3 km en is gemakkelijk te bereiken vanuit de grote steden Turijn en Genua. Met zijn ondiepe wateren is het ideaal voor gezinnen met kinderen. Het dorp zelf is charmant, met smalle straatjes en traditionele Ligurische huizen. De treinreis Genua – Alessio duurt ongeveer een uur en een kwartier. Er rijden ook directe treinen naar Milaan. De treinreis Milaan – Alessio duurt ruim drie uur.

4. Fornillo Beach, Amalfikust

We spelen een beetje vals. Want de Amalfikust is eigenlijk niet met de trein bereikbaar. Toch zijn de stranden goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Wil je naar Fornillo Beach? Dan kun je bijvoorbeeld met de trein vanuit Napels nemen richting Sorrento. Je stapt uit bij het stationnetje Meta. Dit duurt ongeveer 1 uur. In Sorrento stap je over naar de bus. Met de bus ben je vervolgens nog dertig minuten onderweg. Soms kun je beter in de trein blijven tot aan Sorrento, en daar overstappen op de bus. Vanaf Sorrento duurt de busrit echter nog veertig minuten.

5. Rimini

Rimini, gelegen aan de Adriatische Zee, staat bekend om zijn uitgestrekte, gouden zandstranden die meer dan 15 kilometer beslaan. Het strand van Rimini, vaak aangeduid als La Marina, is een levendige plek vol met strandclubs, restaurants en bars. Fijn is ook dat Rimini heel goed per trein bereikbaar is. Er is vanuit München en Innsbruck zelfs een internationale trein naar Rimini. Vanaf Milaan rijden er regelmatig snelle treinen naar de Italiaanse badplaats.

Zie: Strandvakantie per trein Rimini

6. Castellaneta Marina, Taranto, Puglia

Castellaneta Marina is een leuke badplaats aan de Ionische Zee in de regio Puglia in Zuid-Italië. Het staat bekend om zijn uitgestrekte gouden zandstrand, omgeven door een pijnbomenbos. Castellaneta Marina. Dichtbij het strand is een station, waarbij treinen vertrekken naar Taranto. De treinreis duurt circa 20 minuten, de treinen rijden niet frequent. Er rijden slechts enkele treinen per dag.

This post was last modified on 30 mei 2023 12:56

Share

Recent Posts

Hele dag geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn vanwege defecte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding rijden er sinds zondagavond laat geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn.…

23 uur terug

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

4 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

2 weken terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

3 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

3 weken terug