fbpx

E-ticket voordeeluren verdwijnt ook bij NMBS

17 jul 2014 12:09

Het e-ticket met veertig procent korting voor Nederlandse trajecten verdwijnt eind deze maand ook bij de Belgische spoorwegen. De NMBS verkoopt via B-Europe ook treinkaartjes binnen Nederland, mits het om een reis gaat naar Amsterdam C, Rotterdam C, Utrecht C, Schiphol of Arnhem.

Reizigers met een voordeelurenkaart mogen nu nog gebruik maken van de gereduceerde kaartjes. Ook mogen vaste NS-klanten drie reizigers meenemen met korting. Bij NS kan dat vanaf 9 juli alleen nog via de ov-chipkaart, terwijl de Belgen voor Nederlandse trajecten de korting nog wel aanbieden.

"Het klopt dat de voordeelurenkorting wordt afgeschaft voor binnenlands Nederlandse vervoerbewijzen. Voor Internationale vervoerbewijzen blijft deze korting wel van kracht. Deze info is inmiddels al aan het NMBS-verkoopspersoneel meegedeeld, maar is nog niet in de systemen doorgevoerd. Dit is inderdaad gepland voor eind juli", laat een woordvoerder van de NMBS weten.

Tot en met vermoedelijk 29 juli verkoopt de NMBS nog wel treinkaartjes binnen Nederland met voordeelurenkorting. NS is daar al op 9 juli mee gestopt. Het voltarief e-ticket blijft wel gewoon bestaan.

NMBS verkoopt alleen binnenlandse treinkaartjes van en naar Amsterdam C, Rotterdam C, Utrecht C, Schiphol en Arnhem.  "De routes die NMBS Europe mag verkopen worden door NS jaarlijks aangeleverd. NS opteert ervoor om via andere spoorwegmaatschappijen uitsluitend vervoerbewijzen te verkopen van of naar hun belangrijkste internationale HST-stations" aldus de NMBS-woordvoerder.

De Belgen zijn zich ook meer op de Nederlandse markt gaan richten. Zo kan een treinkaartje nu ook worden afgerekend met iDEAL. "NMBS Europe wil het aantal betaalmethodes uitbreiden om in buitenlandse markten beter te verkopen", zo luidt de verklaring.