fbpx

Een derde Amsterdamse OV-reizigers gebruikt OV-chipkaart

28 aug 2009 14:10

Bijna een derde (30 procent) van de Amsterdamse reizigers gebruikt sinds gisteren – de dag waarop de OV-chipkaart bij de metro verplicht werd – de OV-chipkaart actief. Dat laat het GVB tegenover ovwereld.nl weten.

Op woensdag 26 augustus checkte nog 25 procent van de reizigers in het Amsterdamse openbaar vervoer met de OV-chipkaart in. Door de verplichte invoering in de Amsterdamse metro is dit percentage de dag daarna gestegen naar 30 procent. In de tram en bus is de OV-chipkaart nog niet verplicht. Bij de Amsterdamse metro werd op de eerste dag 176.000 check-ins gemeten. Net na de ochtendspits lag dit getal nog op 50.000.

Het percentage reizigers dat een OV-chipkaart heeft, zal hoger liggen. Zo hebben abonnementshouders en OV-studentenkaarthouders naast een OV-chipkaart ook een zichtcoupon die aan de bestuurder of tramcontroleur getoond kan worden. In de metro is inchecken voor abonnees wel verplicht, doen ze dat niet dan kunnen ze in de toekomst een boete krijgen.

De OV-chipkaart is niet alleen in Amsterdam te gebruiken, maar in grote delen van Noord- en Zuid-Holland. Hieronder een overzicht waar de OV-chipkaart gebruikt kan worden (Kaart: GVB).