fbpx

EU maakt geld vrij voor spoorlijnen

30 jun 2015 14:16

Brussel wil miljoenen uittrekken om de Nederlandse infrastructuur te verbeteren. Voor de verlegging van een goederenspoorlijn in de haven van Rotterdam komt bijna 60 miljoen euro beschikbaar. Door het nieuwe spoor moeten de problemen bij de Calandbrug, die een flessenhals dreigt te worden, verdwijnen.

Dat maakte de Europese Commissie eerder deze week in Brussel bekend. De commissie wil in totaal 13,1 miljard euro uitgeven voor 276 projecten die het transport in de Europese Unie moeten verbeteren. Het gaat om het grootste pakket ooit, aldus Europees Commissaris Violeta Bulc.

Brussel geeft ook geld voor onderzoek naar beter treinverkeer tussen de provincies Groningen en Limburg en het buitenland. Voor een studie voor het traject Groningen – Bremen (Duitsland) komt ruim 8,3 miljoen euro vrij. De provincie Limburg krijgt maximaal ruim 4,7 miljoen euro. 

De ChristenUnie in Provinciale Staten van Groningen zegt in een reactie is blij te zijn dat de Europese Unie mee wil werken aan de verbetering van de spoorlijn Groningen-Bremen. Tijdens de campagne voor de provinciale verkiezingen heeft de ChristenUnie toegezegd zich in Groningen en Europa sterk te maken voor een snellere treinverbinding van Groningen naar Bremen. Volgens de partij is het resultaaat mede te danken aan de inzet van Europarlementariër Peter van Dalen.

(c) ANP / Treinreiziger.nl