European Sleeper bevriest prijs treinkaartjes in 2024

European Sleeper, de nieuwe speler in de slaaptreinwereld, houdt de prijs van zijn treintickets in 2024 gelijk. Dat meldt het bedrijf in een persbericht, waarin het ook aankondigt dat enkele tarieven zelfs wat naar beneden gaan. De tarieven voor de slaaprijtuigen worden vanwege de beperkte beschikbaarheid wel iets hoger.

De slaaptrein Brussel-Amsterdam-Berlijn rijdt sinds mei 2023 en heeft volgens European Sleeper inmiddels meer dan 30.000 reizigers vervoerd. Dit voorjaar rijdt de trein door naar Praag, met een extra stop bij Schiphol. De rit naar Tsjechië houdt ook halt in Bad Schandau, midden in het natuurgebied
Sächsische Schweiz.

Ook zitplaatsen tussen Berlijn en Praag

Ten opzichte van de treinkaartjes van Brussel naar Berlijn zijn de tickets naar Praag meestal €10 duurder. Vanwege de kortere afstand is een reis tussen Amsterdam en Berlijn juist €10 voordeliger. Voor reizen in de ochtend en avond verkoopt European Sleeper straks ook zitplaatsen tussen Berlijn, Dresden en Praag, zoals dat nu al het geval is tussen Amsterdam en Brussel. De vastgestelde ticketprijzen voor dit jaar zijn dus min of meer gelijk aan die van vorig jaar. Ook Interrailreizigers zijn welkom bij European Sleeper, weliswaar met een apart aangeschafte reservering.

In gesprek met NS

De treintickets van European Sleeper zijn sinds begin december 2024, behalve via de eigen website van European Sleeper, ook te boeken bij de Belgische spoorwegen NMBS, zowel digitaal als bij de loketten op het station. Daarnaast is het bedrijf een samenwerking aangegaan met het distributieplatform Distribusion, waardoor de tickets ook bij onder meer Google en Omio verkrijgbaar zijn. European Sleeper zegt nog in gesprek te zijn met NS over de verkoop van treinkaartjes.

European Sleeper heeft ambitieuze plannen als het gaat om het introduceren van nieuwe slaaptreinen. Zo aast het bedrijf op een verbinding tussen Amsterdam en Barcelona vanaf 2025. Dat plan is opgenomen in een netwerk van nieuwe nachttreinen dat vanuit de Europese Unie gesteund wordt.

This post was last modified on 16 januari 2024 10:06

Share

Recent Posts

Zuid-Holland wil een landelijke centrale voor reishulp in ov

De provincie Zuid-Holland pleit voor een landelijke centrale voor mensen die hulp nodig hebben bij…

2 dagen terug

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

5 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

6 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

6 dagen terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

7 dagen terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

7 dagen terug