fbpx

Eurostar Amsterdam – Londen krijgt vertraging

De Eurostar Amsterdam – Londen zal niet gaan rijden per ingang dienstregeling 2017, zoals was aangegeven in het Fyra-alternatief. Mogelijk wordt de trein later alsnog in 2017 geïntroduceerd, maar dat is nog niet zeker. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma bekend gemaakt. 

Eurostar wil de nieuwe e320-treinstellen 2x per dag gaan inzetten tussen Amsterdam en Londen. De nieuwe treinstellen worden gemaakt door Siemens, die de treinen niet op tijd kan leveren. Dijksma benadrukt dat de Eurostar een bedrijf is dat los staat van NS. Ondanks de Eurostar-treinen niet per ingang dienstregeling 2017 zullen gaan rijden, zal NS wel capaciteit aanvragen voor de treindienst aanvragen. 

Overigens ook als de Eurostar Amsterdam – Londen gaat rijden moeten reizigers naar Londen nog steeds in Brussel de trein uit om door de beveiliging t.b.v. de grenscontrole te komen. Daardoor zal de reistijdwinst richting Londen beperkt zijn. Van Londen naar Amsterdam kunnen reizigers wel blijven zitten.

3 gedachten aan “Eurostar Amsterdam – Londen krijgt vertraging”

  1. Marijke schreef:

    IK HOOP dat de eurostar hheel snel welvan Amsterfam naar londen rijt,makkelijker.Nog makkelijker als er een Eurostar van vliss//middelburg naar londen zou gaan.Nog makkelijker.

  2. Marijke schreef:

    Ik zei dat het nog makkelijker zou zijn als Eurostar van middelburg//vliss zou ruhden,nog makkelijker

  3. Marijke schreef:

    Ik zei dat het nog makkelijker zou zijn als Eurostar van middelburg//vliss zou ruhden,nog makkelijkerGroeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *