Goedkeuring Maastricht – Aken (RE18) definitief rond

De Flirt-treinstellen van Arriva zijn nu daadwerkelijk in Duitsland goedgekeurd. Vorige week werd al bekend dat de treindienst Maastricht – Aken vanaf 27 januari zou moeten starten, maar toen was de goedkeuring van de treinstellen nog niet definitief rond. Door de definitieve goedkeuring is nu duidelijk dat die datum gehaald gaat worden.

In 55 minuten naar Aken

De bestaande sneltrein Maastricht – Heerlen gaat eenmaal per uur doorrijden naar Aken. De treindienst krijgt een reistijd van 55 minuten. Tot 9 december moesten treinreizigers tussen Maastricht en Aken nog twee keer overstappen, en duurde de reis een kwartier langer. Ook is de trein net iets sneller dan de directe lijnbus, die er precies een uur over doet.

Verleden sneller maar minder vaak

Het is voor het eerst sinds 1992 dat er weer een trein komt te rijden tussen Maastricht en Aken. Tot die tijd reed er eens per twee uur een dieseltrein via Simpelveld. Die trein was wel wat sneller (ongeveer 40 minuten), maar reed maar achtmaal per dag. De nieuwe Arrivatrein gaat overdag elk uur rijden, en in de toekomst mogelijk zelfs ieder halfuur.

Reizen met de ov-chipkaart

Reizigers kunnen met de nieuwe verbinding, die wordt aangeduid als RE18, met de OV-chipkaart betalen. Ook NS-abonnementen en de OV-studentenkaart zijn op de trein geldig tot en met Aken. Binnenlandse reizen binnen Duitsland zijn echter niet toegestaan met de OV-chipkaart. Ook NS-treinkaartjes met een chip (dus geen e-tickets) zijn geldig tot aan Aken. Arriva verkoopt via de automaten op de stations ook wegwerpkaartjes naar Aken. Die zijn 1 euro duurder dan reizen op saldo.

Introductie-actie

Voor de start van deze internationale treinverbinding, zoals die voor 9 december met de nieuwe treinen was voorzien, zette Arriva een introductieactie in. In afwachting op de toelating in Duitsland werd deze actie opgeschort. Arriva zal deze actie, die het eenmalig gratis meereizen met de trein op een bepaalde dag omvat, weer oppakken en binnenkort bekendmaken.

Voorlopig niet naar Luik

De bedoeling is nog steeds dat RE18 ook door gaat rijden van Maastricht naar Luik. Daartoe is het nieuwe materieel voorzien van de mogelijkheden om op drie verschillende stroomspanningen te rijden en is voorzien van drie veiligheidssystemen. De treinen zijn in België echter nog niet toegelaten. “Er is er op dit moment geen voortgang te melden”, schrijft Arriva in een persverklaring.

This post was last modified on 24 januari 2019 09:10

Share

Recent Posts

Vervoerregio Amsterdam steekt 111 miljoen in toegankelijkheid OV

De Vervoerregio Amsterdam gaat in drie jaar tijd in totaal 111 miljoen euro steken in…

12 minuten terug

Deze week wordt er gewerkt (met een zachte G) aan het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg/Boxtel

Door werkzaamheden bij Vught rijden er van dinsdag 18 juni t/m zondag 23 juni geen…

1 dag terug

Trein Hengelo – Bielefeld valt nog steeds vaak uit

Nog steeds valt de trein vanuit Hengelo naar Bielefeld veel vaker uit dan gemiddeld. Dit…

1 dag terug

Wanprestatie trein Hengelo – Duitsland zorgt voor extra kosten (voor de belastingbetaler)

De treinverbinding tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld gaat de belastingbetaler in Overijssel aanzienlijk meer…

1 dag terug

Nog nooit zoveel treinreizigers naar voetbalkampioenschap

Er is nog nooit zoveel treinverkeer naar een internationaal voetbaltoernooi geweest als tijdens het vrijdag…

3 dagen terug

In beeld: Dit zijn de nieuwe ICE-treinen (in 30 foto’s)

Vanaf 15 juni 2024 is het een feit. De oude ICE-treinen zijn vervangen door nieuwe…

3 dagen terug