fbpx

Google directeur wordt lid van RvC NS

28 apr 2017 17:56

Vanaf maandag maakt Pim van der Feltz (53) deel uit van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. Zijn benoeming is voor de duur van vier jaar. Pim van der Feltz is op dit moment directeur van Google Nederland en is een fervent treinreiziger.

De Google-directeur werkte eerder in diverse leidinggevende posities bij telecombedrijven Ben Nederland en T-Mobile Netherlands. Tussen 1989 en 1995 bekleedde hij diverse functies bij Shell. Toezichthoudende functies vervult Van der Feltz onder meer in de raden van toezicht van het Kröller-Müller Museum en van het Platform Bèta Techniek.

RvC-voorzitter Gerard van de Aast: “Pim van der Feltz beschikt over een uitgebreide kennis van de informatiemaatschappij en hij heeft de nodige ervaring opgedaan in bestuurlijke en toezichthoudende functies. Daarnaast is hij een fervent treinreiziger en heeft hij een grote betrokkenheid bij het onderwerp mobiliteit in het algemeen. Hij vormt een goede aanvulling op ons team.” Met de benoeming van Van der Feltz is de RvC van NS met zes leden weer op de gewenste sterkte.

Treinreiziger.nl sprak 2 jaar terug met Van der Feltz. Hij vertelde toen al dat hij een fervent OV-gebruiker is en bijvoorbeeld graag de realtime beschikbaarheid van de OV-fiets zou willen weten. Inmiddels is dat door NS gerealiseerd als live-indicator die een paar keer per uur wordt ververst.