fbpx

Gratis OV voor nieuwe werknemers bedrijven Amersfoort-Noord

29 jul 2009 12:32

Nieuwe werknemers van bedrijven in Amersfoort-Noord krijgen bij hun indiensttreding een pas waarmee zij twee maanden gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Deze regeling, die de gemeente vijf maanden als proef aanbiedt, is bedoeld voor bedrijven met meer dan vijftig medewerkers. Onder de naam Destination Work hoopt de gemeente met dit initiatief het gebruik van openbaar vervoer voor woon-werkverkeer te bevorderen, waardoor de bereikbaarheid van het gebied wordt verbeterd en een bijdrage wordt geleverd aan duurzame mobiliteit.

In het project Destination Work krijgen nieuwe werknemers – nog voor zij aan hun nieuwe baan zijn begonnen – een persoonlijk reisadvies per mail over de verschillende vervoerswijzen. Daaropvolgend ontvangen zij een OV-Probeerabonnement waarmee zij gedurende twee maanden de verschillende reisopties op hun woonwerktraject kunnen uitproberen. De pas geldt voor bedrijven in Vathorst, Vathorst Podium, Calveen, De Brand, De Hoef en De Wieken Vinkenhoef.

De proef is mede opgepakt om het huidige OV-gebruik in Amersfoort-Noord te stimuleren. Op dit moment is het OV gebruik daar relatief laag: 2-3 % van de werknemers maakt gebruik van het OV (gemiddeld in Amersfoort ligt dit percentage op 5%). Per december 2008 is het OV-aanbod voor de Calveen, Vathorst en De Brand bovendien behoorlijk verbeterd.