fbpx

HappyRail: miles sparen bij internationale treinreizen

Eenvoudig internationale treintickets bestellen voor reizen over de hele wereld. Dat is de droom die Treinreiswinkel met het nieuwe platform HappyRail wil gaan verwezenlijken. Dinsdag is HappyRail officieel gelanceerd. Nieuw is dat treinreizigers bij iedere internationale treinreis miles gaan sparen. 

Check HappyRail.com

Volgens de Treinreiswinkel zijn er dankzij HappyRail nu meer bestemmingen online te boeken. Toch blijven er voorlopig ook heel wat bestemmingen die nog niet online te boeken zijn. "We richten ons bij de lancering vooral op de Nederlandse markt. De komende maanden willen we het aanbod gaan uitbreiden," legt initiatiefnemer Lasse Brall van HappyRail uit. 

Lancering
Voor Brall is vandaag een spannende dag. Voor het eerst kunnen mensen tickets gaan boeken bij HappyRail. En zoals dat hoort bij een lancering van een nieuwe website, zijn er altijd kleine dingen die nog niet helemaal gaan zoals het moet. Maar het algemene beeld is positief: de website is gebruiksvriendelijk en oogt fris en overzichtelijk.

HappyMiles
Een groot pluspunt van de website is dat een zitplek eenvoudig bij te boeken is. Daarbij kan de reiziger ook een voorkeur voor een zitplek aangeven, bijvoorbeeld een plek bij het raam, bij een tafel of juist bij het gangpad. Ook krijgen reizigers bij de boekingssite van de Treinreiswinkel HappyMiles. Het aantal miles wordt direct getoond. Wie 250 miles heeft verzameld kan die inwisselen voor 5 euro korting.

HappyRail: miles sparen bij internationale treinreizen

Eigen app
Een ander pluspunt is het eigen account dat iedere reiziger krijgt. Daarmee zijn boekingen gemakkelijk terug te vinden en kan de reiziger eerder gebruikte gegevens opslaan. In november hoopt HappyRail ook een app te lanceren, zodat het printen van een e-ticket niet meer nodig is en je ook op de smartphone eenvoudig tickets kunt boeken.

Meer bestemmingen online te boeken
Volgens Brall kon je in het verleden naar bijvoorbeeld Zwitserland en Oostenrijk alleen online tickets kopen voor de grote bestemmingen. Nu kan dat naar iedere bestemming. De boekingsmodule is gekoppeld aan de reisplanner Hafas. Iedere reismogelijkheid wordt getoond. Als er onverhoopt geen prijzen online beschikbaar zijn, dan kan er een offerte worden aangevraagd.

Prijs aanvraag
Ondanks dat het de bedoeling is dat er meer bestemmingen geboekt kunnen worden, zijn bij de lancering een aantal verbindingen die eerst wel direct geboekt konden worden, nu niet meer boekbaar. Wie bijvoorbeeld per Beneluxtrein naar Brussel wil en daar wil overstappen naar Parijs moet momenteel een prijs aanvragen. "In de testomgeving werd er wel direct een prijs gegeven. We gaan dat de komende dagen oplossen zodat dit in de live-omgeving ook goed gaat," zegt Brall.

Snel antwoord
HappyRail wil zich ook onderscheiden op het gebied van service. Wie contact zoekt per e-mail zal tijdens kantooruren binnen vier uur antwoord krijgen, in veel gevallen hoopt het bedrijf zelfs binnen het uur te kunnen reageren. Dat geldt niet voor offerte-aanvragen. Daarbij streeft HappyRail naar een afhandelingstijd van 1 werkdag en is er gegarandeerd een offerte binnen 3 werkdagen.

Prijsverschillen
Het is voor verkopers van treinkaartjes moeilijk om op prijs te concurreren. Elke aanbieder beschikt in normale omstandigheden over dezelfde prijzen. Toch kunnen er wel degelijk prijsverschillen ontstaan. Zo rekent NS International per trein 4 euro reserveringskosten. Bij HappyRail kunnen er onder bepaalde voorwaarden meerdere treinen gereserveerd worden voor 4,50 euro.

Ambassadeursprogramma
Bovendien wordt de reiziger dus ook beloond met HappyMiles, waarmee er voor een korting gespaard kan worden. Daarnaast volgt er binnenkort een ambassadeursprogramma, waarmee je vrienden kunt uitnodigen om met 5 euro korting kennis te maken met HappyRail. Als je vrienden daarvan gebruik maken ontvang je ook zelf 5 euro korting. Het ambassadeursprogramma is momenteel nog niet gestart.

Nightjet
Op termijn wil HappyRail concurreren door een enorm aanbod. Nu al zijn er verbindingen die wel bij HappyRail te koop zijn, maar bijvoorbeeld niet bij NS International. Andersom komt op dit moment echter ook nog voor. Zo zijn de nieuwe ÖBB-nachttreinen al wel bij NS International te boeken en nog niet bij HappyRail. Maar als we HappyRail mogen geloven zal dat snel veranderen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jack
5 jaren geleden

wanneer kan ik HappyMiles verdienen> En hoe verdien ik ze?