HEMA-treinkaartje (dagretour) € 17,50

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
October 15, 2017

Vanaf maandag 16 oktober tot en met zondag 29 oktober kun je bij HEMA treinkaartjes kopen. Voor slechts 17,50 euro krijg je een dagretour, inclusief HEMA tompouce. De goedkope treinkaartjes zijn te gebruiken t/m 24 december 2017. Het treinkaartje is beschikbaar als e-ticket en als mobiel ticket. Vanaf 16 oktober ook te koop op HEMA.nl/tickets.

Na aankoop van deze actie ontvang je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment verzilveren (uiterlijk 24 december). Pas tijdens het verzilveren kies je de reisdatum en reistraject. Het betreft een dagretour. Dat betekent dat het ticket alleen geldig is tussen twee stations naar keuze. Wil je kriskras door Nederland kunnen reizen zonder een traject te moeten kiezen? Dan heb je een Dagkaart nodig, zoals bijvoorbeeld de NS Dagkaart van Actie van de Dag (hier online te koop). Als je een dagretour zoekt voor het weekend. Dan is het NS Seizoensretour juist beter. Voor € 33 euro krijg je dan voor drie seizoenen één kaartje. Omgerekend dus € 11 euro per ticket. Te koop via ns.nl.

Wil je zeker weten of dit het beste treinkaartje voor je is? Gebruik dan onze prijsvergelijker. Onze prijsvergelijker is zelfs genomineerd voor de Blije Reizigersprijs 2017. Wij zouden het erg leuk vinden als je op ons initiatief wilt stemmen. Dit kun je doen door op het 1e initiatief te klikken, en onderaan op de stem knop. Treinreiziger.nl gaat in elk geval door om treinacties te verzamelen, zodat jij zo goedkoop mogelijk kunt reizen.

De HEMA-treinkaartjes (maar ook de meeste andere treinacties) zijn doordeweeks alleen na 9:00 uur te gebruiken. In het weekend zijn er geen beperkingen. Nadat je het treinkaartje verzilverd hebt dien je het treinkaartje uit te printen. Geen printer? Geen nood. Dan kun je het treinkaartje ook tonen op je smartphone. Daarvoor heb je wel de NS-app nodig.

Je kunt in principe alle treinen op het door jouw gekozen traject gebruiken, ongeacht of het een NS-trein is of niet. Je mag alleen geen gebruik maken van Thalys. Bij gebruik van de snelle Intercity Direct moet je tussen Schiphol en Rotterdam Centraal wel een toeslag betalen. Dat geldt ook voor de Duitse ICE.

Veel gestelde vragen over het HEMA-Dagretour

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Dit treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Met een e-ticket ben je niet verplicht in- en uit te checken. Wel heeft het e-ticket een barcode waarmee je indien nodig een gesloten ov-chipkaartpoortje kunt openen. Er zijn speciale chipkaartpoortjes die de barcodes kunnen lezen.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Ja. Je mag op de door jouw gekozen route heen en terug reizen. Ongeacht of je wel of niet hoeft over te stappen.

Ja, mits je wel reist tussen het gekozen vertrek- en eindbestemming. Als je bijvoorbeeld kiest voor de route Delfzijl – Utrecht, kun je de reis prima onderbreken in bijvoorbeeld Groningen, Zwolle of Amersfoort. Maar je kunt niet opeens via bijvoorbeeld Leeuwarden, Deventer of Amsterdam reizen. Dat ligt niet op de gekozen route.

This post was last modified on July 18, 2018, 11:54 am

Recent Posts

Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 21, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 19, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 19, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 18, 2018
Door
Treinreiziger.nl (Hildebrand)
July 17, 2018

Bekijk reacties

 • L.S.

  Heb zojuist een ticket besteld en betaald, maar ik heb nog geen mail ontvangen met daarin het voucher?
  Hoe lang duurt het voordat ik deze ontvang?

  • Dat hoort binnen 30 minuten. Anders even de HEMA klantenservice bellen, en de betaalgegevens bij de hand houden.

 • Hallo,

  Ik wil volgende week zondag graag naar Beverwijk... maar dan moet ik vanuit Alkmaar overstappen naar Beverwijk is dat mogelijk? Met een dag retour van Hema? Of is dat maar naar 1 station?

  Vriendelijke groet,

  Sarah

  • Excuus voor het late antwoord. Dat kan, zie ook de veel gestelde vragen. Het HEMA kaartje wordt echter niet meer verkocht. Nu kun je het AH treinkaartje kopen.

  • Even contact opnemen met de HEMA klantenservice. Dat kun je het beste telefonisch doen, en zorg dat je de betaalgegevens bij de hand hebt.

 • Ik heb het treinkaartje verzilverd maar nu ben ik ziek en wil een andere dag gaan. Kan ik dit nig veranderen?

 • Ik heb het treinkaartje verzilverd maar nu ben ik ziek en wil een andere dag gaan. Kan dat nog?

 • Als ik vandaag als datum op mijn geprinte ticket had gekozen,maar ik ben verhinderd, kan ik dit nog cancellen en omwisselen voor een andere datum tot de 24e?