fbpx

Huges eist bijna 2 ton van NS

Oud-president-directeur Timo Huges van NS daagt nu zijn oude werkgever voor de rechter omdat hij vindt dat hij recht heeft op meer geld. Huges eist drie maanden salaris, waarop hij volgens de opzegtermijn in zijn contract recht zou hebben. Dat zegt zijn advocaat tegenover het Financieele Dagblad.

Behalve drie maanden salaris wil hij ook het resterende vakantiegeld uitbetaald krijgen. Het bedrag dat hij in totaal van de NS claimt is zo´n 180.000 euro. De topman werd in juni ontslagen omdat hij geweten zou hebben van de fraude bij Abellio in LimburgVolgens de raad van commissarissen diende de topman daarna zelf zijn ontslag in, waardoor hij geen recht op een ontslagvergoeding zou hebben. Huges heeft dat direct bestreden: hij is van mening dat zijn dienstverband pas op 10 juli formeel is beëindigd en hij daarom recht heeft op een ontslagvergoeding.

De afgelopen weken wisten NS en de oud-topman niet tot overeenstemming te komen over het conflict. Als dat voor volgende week woensdag alsnog lukt, is het kort geding van de baan, zegt zijn advocaat in de krant. Zo niet, dan moet de rechter zich over de zaak buigen.

Eerder was al ophef over de bonus die Huges over 2014 heeft ontvangen. Dijsselbloem scheef aan de Tweede Kamer dat de president-directeur geen vertrekvergoeding zou ontvangen. Op 19 juni schreef hij dat hij een bonus over 2014 “onacceptabel” vond en dat die zou worden teruggevorderd. Toch bleek later dat Huges de bonus al lang had ontvangen.

Het komende jaar wordt Huges vervangen door Roger van Boxtel, die is aangesteld als interim-directeur.