fbpx

Keuzedagkaarten 2014 fors duurder maar dagelijks bruikbaar

De keuzedagkaarten – een speciaal treinkaartje voor senioren – worden medio april 2014 aanzienlijk duurder: van € 2,00 naar € 3,50. Daar staat tegen over dat de kaartjes in de toekomst ook op maandag en vrijdag na 9:00 uur te gebruiken zijn. 

Senioren die vaste klant zijn van NS kunnen krijgen nu voor € 14 zeven dagkaarten. Vanaf 2014 moeten de zestig plussers € 24,50 gaan betalen. In 2006 moesten reizigers voor het eerst gaan betalen voor de dagkaarten. Daarvoor kregen de senioren de keuzedagkaarten gratis bij hun abonnement. 

De meeste prijsstijgingen gaan in per 1 januari 2014, maar de prijsstijging voor keuzedagkaarten zal niet eerder dan april 2014 worden doorgevoerd. Dit in verband met het verchippen van de keuzedagkaarten.

Op dit moment zijn de dagkaarten niet te gebruiken op maandag en vrijdag. Maar aan die beperking komt na de prijsverhoging een einde. NS wijst er op dat de kaartjes sinds 2011 nooit in prijs zijn verhoogd. Maatschappij voor Beter OV vindt dat echter geen excuus om de tarieven nu met 75% te verhogen. "De inflatie tussen 2006-2013 bedraagt slechts 16%. Dit is een exorbitante prijsstijgingen", reageert Rikus Spithorst. Andere reizigersorganisaties zien dan ook niets in de nieuwe tariefsplannen.

Foto: (c) Kialna Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *