Lancering nachttrein Amsterdam – Zürich (vooralsnog) niet uitgesteld

Ondanks de nieuwe coronabeperkingen staat de lancering van de nachttrein Amsterdam – Zürich nog altijd gepland per 12 december. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse spoorwegen tegenover Treinreiziger.nl.

Voor Duitsland bestaande trein

Sinds 27 november mogen Nederlanders alleen onder strikte voorwaarden Zwitserland inreizen. Zo moeten gevaccineerde reizigers ook een negatieve coronatest kunnen laten zien en moeten reizigers vervolgens eerst tien dagen in quarantaine. Daarmee is een ritje naar Zwitserland voor Nederlanders op dit moment niet aantrekkelijk.

De nachttrein richt zich echter ook op Duitse en Zwitserse reizigers, die in mindere mate last hebben van coronabeperkingen. Bovendien kan de nachttrein ook gekozen worden door Nederlanders die naar Duitse bestemmingen willen. Voor Nederland is de Nightjet naar Zürich een nieuwe trein. In Duitsland vervangt de nachtrein een bestaande nacht-ICE.

Treinsamenstelling

Een woordvoerder van NS International laat weten dat de lancering van de nachttrein naar Zürich niet is uitgesteld. “Maar we houden de ontwikkelingen wel in de gaten” zegt het bedrijf. De trein zal bestaan uit acht zitrijtuigen (1e en 2e klas). Deze worden echter niet als Nightjet gezien, maar als Duitse intercity. De trein bestaat verder uit één ligrijtuig en één slaaprijtuig die volledig naar Zürich rijden. Daarnaast zal de trein bestaan uit twee of drie ligrijtuigen die tot aan Basel meerijden, aangevuld met een slaaprijtuig tot de Zwitserse grensstad.

This post was last modified on 31 december 2021 20:36

Bekijk reacties

  • Doe me één lol en ga geen onnodige treinreizen maken (naar het buitenland) om dit soort treinen te spotten, totdat de situatie omtrent het coronavirus verbetert is en we meer weten over de omicronvariant. De nachttrein naar Zürich rijdt geheel 2022 nog en in 2022 zijn er waarschijnlijk genoeg mogelijkheden om dit soort treinen te spotten, maar nu even niet. Graag.

    • Vreemd verzoek van Erno Berk. Zullen we wel of niet reizen maar gewoon aan een ieder overlaten. En zolang dat "gewoon" mogelijk is en 2G al dan niet 2Gplus geen problemen oplevert, gaat het leven bij doorademen eenvoudig en gewoon verder

    • Er is geen negatief reisadvies in Europa. Wel annuleren heel veel mensen vanwege de coronacrisis hun reis. Bij Treinrondreis gaat het in december om 80-90 procent van de reizen. De overige reizen gaan denk ik grotendeels straks alsnog geannuleerd worden. Dus ondanks ontbreken van negatief reisadvies zijn de omstandigheden dusdanig dat de meeste hun reizen toch annuleren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat bij ons percentage annuleringen vrij hoog ligt door lockdown Oostenrijk. Maar ook annuleringen naar andere bestemmingen. Valt goed te begrijpen.

  • 13-14 rijtuigen in totaal lijkt me met alle reisbeperkingen voorlopig nogal rijkelijk overdreven.

Share

Recent Posts

Ook minder bussen en metro’s door personeelstekort Covid

Door het stijgend aantal coronabesmettingen zijn steeds meer openbaar vervoersbedrijven genoodzaakt in de dienstregeling te…

1 uur terug

NS schrapt fors in de dienstregeling vanwege ziekteverzuim

De Nederlandse Spoorwegen laat vanaf 7 februari minder treinen rijden omdat er steeds meer medewerkers…

16 uur terug

Arriva test in februari WINK-treinen op batterij

Spoorvervoerder Arriva wil volgende maand experimenteren door dieseltreinen deels op batterij te laten rijden. Op…

2 dagen terug

Franse spoorwegen wijzigt opnieuw internetadres (gebruikers weinig enthousiast)

De Franse Spoorwegen lijken er inmiddels een traditie van te maken: om de paar jaar…

3 dagen terug

Deutsche Bahn start testen met batterijtrein (met reizigers)

Vanaf maandag kunnen treinreizigers in Duitsland reizen met de eerste volledig goedgekeurde batterijtrein. De trein…

3 dagen terug

Planuitwerking RegioExpres Arnhem – Winterswijk gestart

De provincie Gelderland heeft de verkenning naar de snelle trein tussen Arnhem en Winterswijk afgerond.…

1 week terug