fbpx

Lancering nachttrein Amsterdam – Zürich (vooralsnog) niet uitgesteld

Ondanks de nieuwe coronabeperkingen staat de lancering van de nachttrein Amsterdam – Zürich nog altijd gepland per 12 december. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse spoorwegen tegenover Treinreiziger.nl.

Voor Duitsland bestaande trein

Sinds 27 november mogen Nederlanders alleen onder strikte voorwaarden Zwitserland inreizen. Zo moeten gevaccineerde reizigers ook een negatieve coronatest kunnen laten zien en moeten reizigers vervolgens eerst tien dagen in quarantaine. Daarmee is een ritje naar Zwitserland voor Nederlanders op dit moment niet aantrekkelijk.

De nachttrein richt zich echter ook op Duitse en Zwitserse reizigers, die in mindere mate last hebben van coronabeperkingen. Bovendien kan de nachttrein ook gekozen worden door Nederlanders die naar Duitse bestemmingen willen. Voor Nederland is de Nightjet naar Zürich een nieuwe trein. In Duitsland vervangt de nachtrein een bestaande nacht-ICE.

Treinsamenstelling

Een woordvoerder van NS International laat weten dat de lancering van de nachttrein naar Zürich niet is uitgesteld. “Maar we houden de ontwikkelingen wel in de gaten” zegt het bedrijf. De trein zal bestaan uit acht zitrijtuigen (1e en 2e klas). Deze worden echter niet als Nightjet gezien, maar als Duitse intercity. De trein bestaat verder uit één ligrijtuig en één slaaprijtuig die volledig naar Zürich rijden. Daarnaast zal de trein bestaan uit twee of drie ligrijtuigen die tot aan Basel meerijden, aangevuld met een slaaprijtuig tot de Zwitserse grensstad.

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erno-Berk
2 jaren geleden

Doe me één lol en ga geen onnodige treinreizen maken (naar het buitenland) om dit soort treinen te spotten, totdat de situatie omtrent het coronavirus verbetert is en we meer weten over de omicronvariant. De nachttrein naar Zürich rijdt geheel 2022 nog en in 2022 zijn er waarschijnlijk genoeg mogelijkheden om dit soort treinen te spotten, maar nu even niet. Graag.

Anoniem
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

😂😂😂😂😂

rol
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Vreemd verzoek van Erno Berk. Zullen we wel of niet reizen maar gewoon aan een ieder overlaten. En zolang dat “gewoon” mogelijk is en 2G al dan niet 2Gplus geen problemen oplevert, gaat het leven bij doorademen eenvoudig en gewoon verder

Wiegel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Nou vooruit dan Erno, maar puur om jou een lol te doen. 😂

Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Er is geen negatief reisadvies in Europa. Wel annuleren heel veel mensen vanwege de coronacrisis hun reis. Bij Treinrondreis gaat het in december om 80-90 procent van de reizen. De overige reizen gaan denk ik grotendeels straks alsnog geannuleerd worden. Dus ondanks ontbreken van negatief reisadvies zijn de omstandigheden dusdanig dat de meeste hun reizen toch annuleren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat bij ons percentage annuleringen vrij hoog ligt door lockdown Oostenrijk. Maar ook annuleringen naar andere bestemmingen. Valt goed te begrijpen.

Brs
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Dat maak ik zelf wel uit ernotje

Maurice
2 jaren geleden

13-14 rijtuigen in totaal lijkt me met alle reisbeperkingen voorlopig nogal rijkelijk overdreven.