fbpx

Langere treinen van Arriva voor Serious Request

20 dec 2013 15:29

Vervoerder Arriva zet tijdens Serious Request in Leeuwarden extra lange treinen in om het massaal toegestroomde publiek van en naar huis te brengen. Na de start van het Glazen Huis woensdagavond was de trein naar Groningen zo vol dat mensen op het perron in de Friese hoofdstad achterbleven en een latere trein moesten pakken. Dat meldde de vervoersmaatschappij vrijdag.

Arriva rijdt in Friesland vanuit Leeuwarden op Harlingen, Sneek, Stavoren en Groningen. Op die lijnen worden tijdens het Glazen Huis extra treinstellen ingezet. Bovendien rijdt op zondag, maandag en dinsdag een extra avondtrein naar Stavoren.

Arriva had vooraf al besloten om langere treinen in te zetten, maar werd toch verrast door de enorme belangstelling voor het Glazen Huis in Leeuwarden. Volgens een woordvoerster ging het de eerste dagen al om "duizenden en duizenden extra reizigers´´. "En dat zullen er de komende dagen alleen maar meer worden.´´

NS rijdt ook een extra trein. Daarnaast zijn de treinen verlengd.

Vrijdag aan het einde van de middag riep de gemeente Leeuwarden bezoekers op om niet meer met de auto naar de Friese hoofdstad te komen. In de hele binnenstad was geen parkeerplek meer te krijgen; ook alle parkeergarages stonden helemaal vol. "Kom svp met openbaar vervoer, lopend of op de fiets´´, twitterde de gemeente.

(c) ANP / Treinreiziger.nl