fbpx

Minder verkooppunten voor OV-abonnementen

12 dec 2011 17:19

In het kader van het verdwijnen van de strippenkaarten en de overgang naar de OV-chipkaart stopt Vervoerbewijzen Nederland (VBN) ingaande 1 januari 2012 met de uitgifte van busabonnementen. Vanaf dat moment kunnen reizigers geen abonnementen meer kopen bij postkantoren, TNT-post servicepunten en OV-shops, maar alleen nog bij de balies van de stad- en streekvervoerbedrijven.

Voor Veolia Limburg geldt dat reizigers vanaf 1 januari uitsluitend terecht kunnen bij de verkoopbalies in Limburg en op de website veoliawebshop.nl. In beide gevallen moeten klanten rekening houden met een levertijd van 5 werkdagen. De webshop is uitsluitend voor Veolia Limburg, in andere regio´s zijn de abonnementen soms al verchipt. Dat geldt niet voor Limburg.

Veolia Limburg maakt verder bekend te stoppen met de weekabonnementen. Die zullen in veel gevallen ook bij andere vervoerders uit het assortiment verdwijnen. De tarieven van de maand- en jaarabonnementen stijgen met gemiddeld 4,9 procent. Die prijswijzging geldt bij meerdere vervoerders.