Mondkapje per 1 december verplicht (koop ze nu extra voordelig)

Vanaf 1 december zijn mondkapjes verplicht in publieke ruimtes, zoals bij winkels, restaurants en theaters. Dat heeft premier Rutte tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Mondkapjes zijn al maanden verplicht in het openbaar vervoer. Daarom heeft Treinreiziger.nl tips verzameld waar je voordelig mondkapjes kunt kopen.

1. Herbruikbare mondkapjes

Wegwerpmondkapjes vormen een steeds groter probleem voor het milieu. HEMA verkoopt meerdere herbruikbare mondkapjes. Bijvoorbeeld drie stuks voor € 5, dat komt neer op € 1,67 per stuk.

2. 50 mondkapjes voor 8 euro

Toch liever wegwerpmondkapjes? Bij Caredelta koop je er 50 voor € 8. Deze bevatten drie lagen, zijn stofdicht en zijn geschikt voor het dragen in het openbaar vervoer. Vanaf € 40 gratis verzending, daaronder wordt € 4 verzendkosten gerekend.

3. Spatscherm: 5 euro

Een alternatief voor een mondkapje kan een spatscherm zijn. Of dat geaccepteerd wordt door de Rijksoverheid is nog onduidelijk. Actie van de Dag verkoopt een spatscherm voor € 5. In het openbaar vervoer moet je echt een mondkapje dragen en voldoet een spatscherm niet, uitgezonderd voor personeel. Actie van de Dag rekent € 6 verzendkosten per bestelling. Maximaal drie spatschermen kunnen tegelijk besteld worden.

4. 5-laags mondkapjes

Naast de eerder genoemde 3-laags mondkapjes zijn er ook mondkapjes met vijf lagen. Deze zogenoemde KN95-mondkapjes zijn onder andere te koop bij Actie van de Dag: twintig stuks voor € 15. Hier komt nog € 5,95 verzendkosten bij.

5. Zelf maken

Het meest voordelig is natuurlijk een mondkapje zelf maken. Online zijn verschillende instructievideo’s te vinden. Of die mondkapjes goed genoeg werken, valt echter te betwijfelen. NU.nl deed een test en kwam tot de conclusie: beter om een niet-medisch mondkapje te kopen dan zelf iets te maken.

Alternatief

Niet het goedkoopste mondkapje, maar misschien wel het beste: het mondkapje van Rover. Waarom misschien wel het beste? Omdat je er twee (of misschien wel drie) goede doelen mee steunt: reizigersvereniging Rover, Tiny Miracles (armoedebestrijding in India) en ook Treinreiziger.nl is je dankbaar (maar als je ons wilt steunen kun je ook direct supporter worden).

Dit artikel bevat links van adverteerders.

This post was last modified on 25 december 2020 14:39

Share

Recent Posts

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

3 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

1 week terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

2 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug