X

NS Dagkaart: 16 euro 2e klas of 21 euro 1e klas

VERLOPEN. De Nederlandse Spoorwegen hebben momenteel zelf een scherpe treinactie. Voor 16 euro verkoopt de NS Spoordeelwinkel een NS Dagkaart 2e klas. Wil je 1e klas reizen? Dan betaal je maar 5 euro extra. De Dagkaarten worden alleen online verkocht (t/m 5 maart). De reisperiode loopt t/m 26 maart.

Update: Soms heeft de Spoordeelwinkel moeite met de browser Chrome. Gebruik indien nodig een andere browser.

  • Betreft: NS Dagkaart (e-ticket, uitprinten)
  • Te koop: t/m 8 maart (OP = OP)
  • Reizen: t/m 26 maart
  • Doordeweeks alleen na 9:00 uur
  • Ook geldig bij Arriva, Connexxion, Breng en Syntus
  • Wil je nog meer besparen? Koop dan eerst bij de HEMA een NS cadeaubon met korting.

Met deze NS Dagkaart mag je dus kris, kras door Nederland reizen. Je hoeft niet vooraf een reisdoel te kiezen. Bij de HEMA kun je nu met 30% korting een NS cadeaukaart kopen, daardoor kun je deze actie kopen met extra korting. De reisperiode is vrij kort (t/m 26 maart), als je een langere reisperiode wil kun je bij ActievandeDag een dagkaart kopen, die is geldig t/m 31 mei, alleen is die een stukje duurder: 20,50 euro (te vinden via onze prijsvergelijker). Verder loopt er nog een treinactie bij de HEMA voor 17,50 euro (Dagretour).

Heb je een NS abonnement? Dan mag je ook gebruik maken van deze actie van 12,50 euro. Deze actie is weliswaar ook verkrijgbaar voor iedereen zonder NS-abonnement, maar het is formeel niet de bedoeling om hem te kopen. NS benadrukt dat misbruik niet is toegestaan, ook als dit niet te controleren valt.

Bij online dagkaarten ontvang je na aankoop een vouchercode. Die kun je op ns.nl verzilveren voor een treinkaartje. Dan geef je aan wie er met de dagkaart gaat reizen. De dagkaart is doordeweeks alleen na 9:00 uur geldig. In het weekend mag je heel de dag reizen. Een dag loopt bij NS tot 4:00 uur in de ochtend.

Bij Intercity Direct (traject Schiphol – Rotterdam en v.v.) en ICE moet je naast dit treinkaartje nog wel een toeslag kopen. Een dagkaart is nooit geldig in de Thalys. Wel kun je reizen met alle treinen van Arriva, Connexxion, Breng en Syntus.

Verder kunnen we trouwens alvast melden dat er in week 9 / 10 weer een AH treinactie zal zijn. Details zijn er niet, op het intranet spreekt AH van een dagkaartactie. Meer details volgen rond 27 februari.De laatste AH treinactie was voor een heel weekend, maar het lijkt erop dat dit deze keer dus niet zo zal zijn. Mensen met een NS abonnement kunnen verder van deze treinactie gebruik maken.

De meest gestelde vragen over de 16 euro dagkaart:

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ‘s nachts.

Nee. Dit treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Met een e-ticket ben je niet verplicht in- en uit te checken. Wel heeft het e-ticket een barcode waarmee je indien nodig een gesloten ov-chipkaartpoortje kunt openen. Er zijn speciale chipkaartpoortjes die de barcodes kunnen lezen.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Als het treinkaartje éénmaal verzilvert is kun je de gegevens niet meer aanpassen. Ons advies is daarom één dag voor vertrek het treinkaartje te verzilveren, zodat je vrijwel zeker weet dat de reis echt door gaat.

Nee. Dat hoeft niet, het gaat om een e-ticket. Op sommige stations zijn alle ov-chipkaartpoortjes gesloten. Dat is geen probleem. Het e-ticket heeft een barcode waarmee je de (brede) chipkaartpoortjes kunt openen. Dat kan op onderstaande manier. Als er geen poortjes zijn, of ze staan open, kun je gewoon doorlopen. Je moet het e-ticket wel altijd uitprinten(, tenzij expliciet anders is aangegeven).

Ja! Treinkaartjes die als e-ticket worden geleverd dien je altijd uit te printen. Bovendien moet je tijdens de treinreis kunnen identificeren. Alleen als tijdens het verzilveren wordt aangeboden om het ticket in de NS Reisplanner app te laden, is printen niet verplicht. In dat geval dient het treinkaartje voor vertrek in de NS app geladen te zijn.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Nu ook beschikbaar: Treinkaartjes-app op iPhone en Android

This post was last modified on July 14, 2017, 3:10 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (14)