fbpx

NS Dagkaart: 16 euro 2e klas of 21 euro 1e klas

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

VERLOPEN. De Nederlandse Spoorwegen hebben momenteel zelf een scherpe treinactie. Voor 16 euro verkoopt de NS Spoordeelwinkel een NS Dagkaart 2e klas. Wil je 1e klas reizen? Dan betaal je maar 5 euro extra. De Dagkaarten worden alleen online verkocht (t/m 5 maart). De reisperiode loopt t/m 26 maart.

Update: Soms heeft de Spoordeelwinkel moeite met de browser Chrome. Gebruik indien nodig een andere browser.

  • Betreft: NS Dagkaart (e-ticket, uitprinten)
  • Te koop: t/m 8 maart (OP = OP)
  • Reizen: t/m 26 maart
  • Doordeweeks alleen na 9:00 uur
  • Ook geldig bij Arriva, Connexxion, Breng en Syntus
  • Wil je nog meer besparen? Koop dan eerst bij de HEMA een NS cadeaubon met korting.

Met deze NS Dagkaart mag je dus kris, kras door Nederland reizen. Je hoeft niet vooraf een reisdoel te kiezen. Bij de HEMA kun je nu met 30% korting een NS cadeaukaart kopen, daardoor kun je deze actie kopen met extra korting. De reisperiode is vrij kort (t/m 26 maart), als je een langere reisperiode wil kun je bij ActievandeDag een dagkaart kopen, die is geldig t/m 31 mei, alleen is die een stukje duurder: 20,50 euro (te vinden via onze prijsvergelijker). Verder loopt er nog een treinactie bij de HEMA voor 17,50 euro (Dagretour).

Heb je een NS abonnement? Dan mag je ook gebruik maken van deze actie van 12,50 euro. Deze actie is weliswaar ook verkrijgbaar voor iedereen zonder NS-abonnement, maar het is formeel niet de bedoeling om hem te kopen. NS benadrukt dat misbruik niet is toegestaan, ook als dit niet te controleren valt.

Bij online dagkaarten ontvang je na aankoop een vouchercode. Die kun je op ns.nl verzilveren voor een treinkaartje. Dan geef je aan wie er met de dagkaart gaat reizen. De dagkaart is doordeweeks alleen na 9:00 uur geldig. In het weekend mag je heel de dag reizen. Een dag loopt bij NS tot 4:00 uur in de ochtend.

Bij Intercity Direct (traject Schiphol – Rotterdam en v.v.) en ICE moet je naast dit treinkaartje nog wel een toeslag kopen. Een dagkaart is nooit geldig in de Thalys. Wel kun je reizen met alle treinen van Arriva, Connexxion, Breng en Syntus.

Verder kunnen we trouwens alvast melden dat er in week 9 / 10 weer een AH treinactie zal zijn. Details zijn er niet, op het intranet spreekt AH van een dagkaartactie. Meer details volgen rond 27 februari.De laatste AH treinactie was voor een heel weekend, maar het lijkt erop dat dit deze keer dus niet zo zal zijn. Mensen met een NS abonnement kunnen verder van deze treinactie gebruik maken.

De meest gestelde vragen over de 16 euro dagkaart:

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Dit treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Met een e-ticket ben je niet verplicht in- en uit te checken. Wel heeft het e-ticket een barcode waarmee je indien nodig een gesloten ov-chipkaartpoortje kunt openen. Er zijn speciale chipkaartpoortjes die de barcodes kunnen lezen.

eticketns

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Als het treinkaartje éénmaal verzilvert is kun je de gegevens niet meer aanpassen. Ons advies is daarom één dag voor vertrek het treinkaartje te verzilveren, zodat je vrijwel zeker weet dat de reis echt door gaat.

Nee. Dat hoeft niet, het gaat om een e-ticket. Op sommige stations zijn alle ov-chipkaartpoortjes gesloten. Dat is geen probleem. Het e-ticket heeft een barcode waarmee je de (brede) chipkaartpoortjes kunt openen. Dat kan op onderstaande manier. Als er geen poortjes zijn, of ze staan open, kun je gewoon doorlopen. Je moet het e-ticket wel altijd uitprinten(, tenzij expliciet anders is aangegeven).

Je kunt het treinkaartje uitprinten. Op stations met loket kan een treinkaartje vaak tegen extra kosten (1 euro) worden uitgeprint. Uitprinten is niet verplicht. Het E-ticket kan ook getoond worden op de mobiele telefoon, tablet of laptop. Voorwaarden is wel dat het duidelijk leesbaar weergegeven wordt. Daarvoor is voldoende schermgrootte en -kwaliteit
noodzakelijk. “U dient zelf zorg te dragen voor een voldoende opgeladen en goed werkend apparaat” aldus de NS voorwaarden.

Ja, dat kan. Het is een dagkaart. Dus je kunt naar meerdere bestemmingen gaan, of meerdere keren heen en weer reizen. Bij een dagretour kun je in de regel niet zomaar naar meerdere bestemmingen reizen.

Ja, de studenten-ov is te combineren met het meereiskaartje.

Nu ook beschikbaar: Treinkaartjes-app op iPhone en Android

0 0 stemmen
Artikel waardering
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
William
7 jaren geleden

Dat je nooit voor 9.00 mag vertrekken is niet (altijd) waar. Als je een
kaartje hebt wat je vrij reizen geeft in de daluren, dan mag je voor
6.30 inchecken en reis je dus gratis.

Redacteur
editor
7 jaren geleden
Antwoord aan  William

Daar heb je gelijk in, alleen bij acties van de Spoordeelwinkel (e-tickets), geldt dat vooralsnog wel. Nooit doordeweeks voor 9:00 uur vertrekken.

Hildebrand van Kuyeren
7 jaren geleden
Antwoord aan  William

Daar heb je gelijk in. Bij de Spoordeelwinkel (e-tickets) geldt het wel. Bij e-tickets mag je tot nu toe nooit doordeweeks voor 9:00 uur reizen.

Dick Gijsbertsen
7 jaren geleden

Valt een kortingskaart ook onder een NS abonnement?

Hildebrand van Kuyeren
7 jaren geleden
Antwoord aan  Dick Gijsbertsen

Ja.

OV Nederland
7 jaren geleden

voor 21 euro de hele dag 1e klas reizen is een droom die uitkomt (-;

Hildebrand van Kuyeren
7 jaren geleden
Antwoord aan  OV Nederland

Mooi 🙂

OV Nederland
7 jaren geleden

Als je een 1e klas dagticket hebt mag je dan ook 1e klas met toeslag in de ICE?

Hildebrand van Kuyeren
7 jaren geleden
Antwoord aan  OV Nederland

Naar mijn weten heb je die nog wel nodig

Genc
7 jaren geleden

Is de dagkaart ook valide bij busvervoer van Syntus

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Genc

Nee, alleen bij de treinen van Syntus.

Eb
7 jaren geleden

Kun je een 2de klasse kaart nog omzetten naar een 1ste klasse?

kisanet
6 jaren geleden

sueperdalkaart

N .ALJaleidi
6 jaren geleden

Ik will dagkart van 16€

ur
6 jaren geleden

verkopen jullie in de zomervakantie ook dagkaarten voor in het weekend en op welke datum is dat ongeveer

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  ur

Wij verkopen nooit dagkaarten, maar we verzamelen slechts alle acties 😉 Ik verwacht dat er ook in de zomer dagkaarten verkocht zullen, maar precies wanneer weet ik niet.