fbpx

NS wint prijs met meest transparante jaarverslag

20 nov 2014 18:02

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben De Kristal 2014 gewonnen, de prijs voor het meest transparante jaarverslag van Nederland. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken donderdag laten weten.

NS won de strijd van 450 andere bedrijven door als enige in geld uit te drukken wat de impact van haar activiteiten is op het milieu en de maatschappij. Zo brengt NS bijvoorbeeld in kaart wat de maatschappelijke kosten zijn van geluidshinder door treinverkeer.

Dat is een compliment waard, meent minister Henk Kamp: "NS toont lef door eerlijk en transparant te zijn over de neveneffecten van haar activiteiten. Door deze effecten in haar jaarverslag weer te geven, ontstaat een realistischer beeld van winst en verlies. Zo kan iedereen zien in welk mate het bedrijf daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord onderneemt."

De Kristal is een prijs die bedrijven moet aanzetten maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het is een initiatief van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). In 2013 ging de prijs naar naar Philips.

(c) ANP