X

NS Zomertoer: samen treinen voor € 13 p.p.

 • 26,- voor twee personen. (Dus € 13 p.p.)
 • 2 personen
 • Dagkaart / e-ticket & mobiel-ticket
 • Alleen doordeweeks. En na 9:00 uur. T/m 31 aug. 2017

De Nederlandse Spoorwegen herintroduceert de Zomertoer: met z’n tweeën één dag samen treinen voor 26 euro. NS Zomertoer is alleen doordeweeks te gebruiken en alleen na 9:00 uur. De reis- en verkoopperiode loopt van 3 juli t/m 31 augustus.

Info & Bestellen

In 2011 werd NS Zomertoer voor het laatst aangeboden. Na jaren van afwezigheid komt het actietreinkaartje voor de zomerperiode terug. Het kaartje is nu veel goedkoper dan destijds. In 2011 was de NS Zomertoer alleen beschikbaar als 1e klas treinticket en moest er minimaal 40 euro worden betaald. Nu kost het ticket 26 euro in de tweede klas en 35 euro in de 1e klas. In het weekend is de NS Zomertoer nu niet geldig.

Samen reizen is bij deze aanbieding verplicht. Reizen mag bij alle treinvervoerders. Dus niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion.  NS waarschuwt echter wel dat er in de zomer op veel plekken gewerkt wordt aan het spoor. Werkzaamheden zijn minimaal 10 dagen voor vertrek in de reisplanner verwerkt. De NS Zomertoer is alleen geldig in de trein (of bussen die de trein tijdens werkzaamheden vervangen).

Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Het is mogelijk om het treinkaartje uit te printen, maar het is ook mogelijk om het treinkaartje op je mobiel te tonen. Daarvoor is wel de Reisplanner-app van NS vereist. De verkoop van dit treinkaartje verloopt uitsluitend online. Wil je weten of deze aanbieding het beste voor je is? Gebruik dan onze prijsvergelijker. Bijvoorbeeld door onderstaande banner te gebruiken.

Samenvatting: NS Zomertoer

Soort treinkaartje: Dagkaart voor twee personen, samen reizen verplicht.
Prijs: 2e klas 26 euro / 1e klas: 35 euro
Reisdagen: Maandag t/m vrijdag na 9:00 uur
Reisperiode: 3 juli t/m 31 augustus 2017
Verkoopperiode: 3 juli t/m 31 augustus 2017
Verkoop: Alleen online (Bij gebruik van Adblocker valt de link weg.)

Bij deze actie zijn verder de gebruikelijke voorwaarden van toepassing, dus: niet geldig in Thalys. Bij de ICE (de Duitse hogesnelheidstrein die rijdt op de route Amsterdam – Frankfurt) en Intercity Direct dien je voor vertrek een toeslagkaartje te kopen. De Intercity Direct rijdt op de route Amsterdam – Breda. Op het traject Schiphol – Rotterdam is een toeslag noodzakelijk. Indien je gebruik maakt van de reguliere intercity hoef je geen toeslag te kopen. Dat geldt ook voor alle Sprinters.

Altijd goedkope treinkaartjes?

 • Tip! Check onze gratis app Treinkaartjes. Inclusief prijsvergelijker en pushbericht bij nieuwe acties. Zie: Play Store of App Store.
 • Ook geven we een gratis nieuwsbrief (vergeet de bevestigingslink die je per e-mail krijgt niet aan te klikken). De nieuwsbrief kan bij je spam terecht komen.
 • Like ons op Facebook en ontvang onze berichten over nieuwe treinacties.

Veel gestelde vragen over de NS Zomertoer

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ‘s nachts.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Kinderen t/m 11 jaar kunnen altijd van een Railrunner gebruik maken. Zelfs als de kinderen alleen reizen. Een Railrunner kost 2,50 euro en is zonder toeslag verkrijgbaar bij de kaartautomaat en ook online. Indien uw kind ook een persoonlijke ov-chipkaart heeft, kunt u ook gratis (1 cent) Kids Vrij bestellen.

Nee. Bij sommige aanbiedingen kan dat, maar bij deze aanbieding niet. Vanaf 9:00 uur kunt u reizen. In de avondspits zijn er geen beperkingen.

Ja. NS zegt dat samen reizen verplicht is.

Een NS Zomertoer kun je zien als een dagkaart. Je kunt één dag onbeperkt treinen door heel Nederland. Ook geldig in de treinen van Arriva, Breng, Connexxion en Syntus. Niet geldig bij Thalys. Bij ICE en Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam) dient u een toeslag te betalen. Twijfelt u of er een toeslag betaald moet worden? Raadpleeg dan de NS Reisplanner. Daarin wordt getoond als er een toeslag betaald moet worden. Ook staat het aangegeven op de borden op de perrons.

This post was last modified on August 31, 2017, 11:40 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (138)

  • Ik ga er vanuit dat dit mag, maar als u naar één bestemming gaat kunt u ook een dagretour a 19 euro overwegen of een dagkaart a 20,50 euro overwegen. Kind t/m 11 jaar kan mee op een Railrinner van 2,50 euro. Dus dat is nog net iets goedkoper. Als uw kind een persoonlijke ov-chipkaart heeft (7,50 euro in aanschaf, 5 jaar geldig) kunt u Kids Vrij bestellen en reist uw kind zelfs gratis mee, en krijgt uw kind korting bij de bus, tram en metro.

 • Ik wil graag de zomertour gebruiken (E-ticket en dus niet de kaartjes uitprinten) met iemand uit het buitenland. Moet die persoon dan ook de app hebben of kunnen beide tickets op 1 app staan?

  • Dit eticket hoeft niet uitgeprint te worden, dat geldt overigens niet voor alle etickets. Technisch moet het mogelijk zijn om twee tickets in dezelfde app te importeren. Mijn advies is toch om hem op beide telefoons de app te installeren. Ook eenvoudig als je door de poortjes moet.

 • kan ik bij de zomertour (2 pers. €26 ) ook mijn meereiskaartje gebruiken wat ik onlangs kreeg van de ns ?

  • Nee, het meereiskaartje is niet te combineren met acties en dus ook niet met NS Zomertoer.

 • de zomertoer is geldig t/m/ 31 aug maar dat is een donderdag . waarom niet ook 1 sept? dan is het hier nog vakantie (noord)

 • Hoi heb een vraag over de zomertoer. Kan onze dochter gebruik maken van kidsvrij als we een zomertoer kopen en met 2 volwassene er gebruik van maken

 • ik wil graag iemand ophalen op Schiphol. Kan ik deze kaarten kopen. Heenreis is met 1 person, maar retourreis is met 2 personen.

  • Formeel mag het niet, praktisch doen veel conducteurs niet moeilijk, sterker nog, veel conducteurs (zeker bij mobiel tickets) weten het niet en zijn niet op de hoogte van de voorwaarde.

 • Ik wil graag met mijn man en twee kinderen (14 & 15 jaar). Hebben we dan 2 retour tickets nodig van €26? Want we willen een retour van Almelo naar Den Haag

 • Kan je met de zomertoer naar elke stad reizen (Bijvoorbeeld van Amsterdam naar Utrecht en dan weer naar Haarlem)