fbpx

Pleidooi voor tram Den Haag – Rotterdam Airport

12 mrt 2014 13:59

De Rotterdamse wethouder Baljeu pleit met de Haagse collega Per Smit voor het doortrekken van HTM tramlijn 1 via Rotterdam Airport naar Rotterdam. De Haagse en Rotterdamse stadsregio´s willen het idee gaan onderzoeken. Ze denken dat een verbinding zo´n 200 miljoen euro zou kosten, meldt Baljeu tegenover RTV Rijnmond.

De Haagse tramlijn 1 verbindt nu Scheveningen via Den Haag met Delft. Baljeu zou die tram graag doorgetrokken willen hebben naar Rotterdam-The Hague Airport en in Rotterdam willen laten aansluiten op de bestaande RET-tramlijn 25. Daarmee zouden Den Haag en Delft een rechtstreekse verbinding krijgen met Rotterdam Airport. De twee wethouders benadrukken dat het hele idee nog in de kinderschoenen staat. Baljeu: “Eerst moet er onderzoek worden gedaan, maar de discussie is nu gestart.”

Tramlijn 1 doet er nu 40 minuten over om vanuit Den Haag Centrum naar Delft Tanthof te komen. De vraag is of de tram voor reizigers naar het Haagse vliegveld niet relatief langzaam wordt. Of Baljeu de lijn vanaf Tanthof of vanaf de TU Delft wil doortrekken is voor onze redactie niet precies duidelijk. Tussen Delft en de TU Delft moet er namelijk ook een tramverbinding komen (tramlijn 19).

Tussen Den Haag en Rotterdam Airport is nu geen rechtstreekse OV-verbinding. Reizigers kunnen nu per RandstadRail van Den Haag Centraal naar Rotterdam Meijersplein, en daar overstappen op een pendelbusje naar de luchthaven. De reistijd bedraagt nu zo´n 40 á 50 minuten. Een tram zal naar verwachting niet sneller worden. Een goedkopere oplossing lijkt een rechtstreekse snelbus.

Per Openbaar Vervoer naar Rotterdam Airport?
Reis per trein naar Rotterdam Centraal. Overdag rijdt er vanaf Rotterdam Centraal meestal elke tien minuten een bus naar Rotterdam The Hage Airport (bus 33). Het goedkoopst reis je met de ov-chipkaart. Heb je die niet? Gebruik de app Tranzer. Meer informatie vind je in het artikel met de trein en de bus naar Rotterdam Airport.