NS Seizoensretour: 3 treinkaartjes voor € 37

Wil je lekker in het weekend (of op een feestdag) een dagje op pad? Dan is het NS Seizoensretour misschien wel iets voor jou. Voor 37 euro krijg je drie dagretourtjes die je in drie verschillende seizoenen in het weekend kunt gebruiken. Omgerekend betaal je dus slechts 12,33 euro per kaartje. Wil je 1e klas reizen? Dat kan! Dan betaal je omgerekend 14,33 euro per kaartje.

Voorwaarden

Bij de aankoop wordt het Seizoensretour op naam gezet. Daarna heb je alle tijd om precies te bepalen wanneer en waar je gaat reizen. Het reistraject mag per kaartje verschillen (maar dat hoeft niet). Na verzilveren kun je niets meer wijzigen, dus verzilver pas kort voor vertrek. Je hoeft het treinkaartje niet uit te printen, tonen op je smartphone mag ook.

Drie reisperiodes

 • Treinkaartje 1: geldig t/m 30 juni 2019
 • Treinkaartje 2: geldig van 1 juli t/m 30 september 2019
 • Treinkaartje 3: geldig van 1 oktober t/m 31 december 2019
 • Reizen mag alleen op zaterdag, zondag of een feestdag (niet 27 april)

Betreft dagretour

Het NS Seizoensretour betreft een dagretour op één dag in het weekend. Je moet dus tijdens het verzilveren een traject opgeven. Dat moeten twee treinstations naar keuze zijn (binnen Nederland). Je mag op het gekozen traject van alle treinen gebruik maken, uitgezonderd Thalys en Eurostar. Bij ICE en Intercity Direct (tussen Schiphol en Rotterdam v.v.) betaal je nog wel een toeslag. Dit treinkaartje is dus ook geldig bij Arriva, Keolis, Qbuzz, Connexxion, Blauwnet en Breng.

Dal Dagretour 2e klas

UITVERKOCHT
t/m 31 okt
daluren
20 bestemmingen
UITVERKOCHT! Reis voordelig met de trein naar 20 bestemmingen naar keuze (en zelfs mee, zie onze pagina Dal Dagretour 2e klas). Zaterdag en zondag heel de dag geldig. Doordeweeks niet geldig in de ochtend- en avondspits.

Werkzaamheden

Vrijwel ieder weekend wordt er op tal van trajecten gewerkt aan het spoor. Daardoor kan de dienstregeling aangepast zijn, of kunnen treinen vervangen zijn door bussen. Werkzaamheden aan het spoor zijn uiterlijk 10 dagen voor vertrek in de NS Reisplanner verwerkt.

Verkoop

Het Seizoensretour is dit maal onderdeel van de campagne Treinpakkers. Dit treinkaartje wordt tot en met 2 juni 2019 uitsluitend online verkocht via deze pagina op ns.nl.

This post was last modified on 18 april 2019 17:05

Bekijk reacties

  • Win zouden graag weten waneer de seizoen 3kaarten voor 36.90 we’re terug komt

  • Voor alle klagers:

   Jammer dat er dan weer gemord wordt over beperkingen. € 36,90 voor 3 dagretourtjes (2e klas) door heel Nederland is absoluut geen geld, dus mag daar ook best wat tegenover staan; je kunt tenslotte niet meer voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Als je geen beperkingen wilt, dan koop je maar 3 losse retours. Wil je bijv. van Nieuweschans naar Blerick 1e klas (volgens mij het duurste kaartje wat je in Nederland kunt krijgen) mag je met maar liefst € 269,97 over de spoorbrug komen (en met korting wordt er in totaal ook nog € 159,24 van je OV-Chipkaart afgehaald, maar daar heb je al een grote beperking wat betreft het reizen in de spits wat dan weer grotendeels niet kan!). Zo, dat is in beide gevallen al even heel wat meer dan € 42,90 wat je voor de Seizoensretour betaalt, waarbij NS je vervoer aanbiedt dat ver onder de kostprijs zit c.q. waarbij misschien zelfs geld toegelegd moet worden om je 3x heen en terug vervoerd te krijgen. Kortom voor die prijs van onder de 40-45 euro voor 3 retourtjes moet je ook niet gaan zemelen over beperkende voorwaarden! Zo, die zit!

   • Wow! In het artikel staat dat het €37 kost. In uw reactie noemt u wel drie verschillende andere prijzen. €36,90, €42,90, €40-€45.

    • Het Seizoensretour is eerst even per abuis te koop geweest. Toen was de 2e klas prijs 36,90 en 1e klas prijs 42,90.

    • En het kostte mij € 36,99 i.p.v. € 37,00
     (als we nu toch precies willen doen ;) )

 • Wanneer krijg ik eindelijk reactie op mijn klachten. Wel allemaal ontvangstbevestigingen en dan stopt het
  Balen en treurig

  • Wellicht heeft u klachten ingediend bij de NS? Treinreiziger.nl is een onafhankelijke website en staat dus geheel los van NS en andere vervoerders.

 • Deze seizoenskaartjes kan ik niet vinden op de site van de ns, tot wanneer zijn ze te koop?

  • Ik heb zojuist de NS gebeld, en zij zeggen dat er geen seizoensretour wordt aangeboden. Hoe zit dat precies treinreiziger.nl?

   • Kennelijk zijn ze bij NS niet bekend met al hun eigen acties. Ik zal mijn contactpersoon bij NS informeren. Hij is wel gewoon op de site van NS beschikbaar: Dat is gek. We hebben het van een lezer doorgekregen, die hem ook al gekocht heeft. Ik heb betreffende bevestiging gezien. En hij staat echt – zei het op een minder zichtbare plaats – ook echt op de NS website: https://www.ns.nl/producten/s/210319001

 • Bij de NS is nog niets bekend van een nieuwe actie van Seizoensretour.
  Wanneer gaat deze actie in?

  • Dat is gek. We hebben het van een lezer doorgekregen, die hem ook al gekocht heeft. Ik heb betreffende bevestiging gezien. En hij staat echt - zei het op een minder zichtbare plaats - ook echt op de NS website: https://www.ns.nl/producten/s/210319001

 • NS geeft via twitter aan dat deze actie te vroeg online is gezet. Is het bekend wanneer deze actie begint. Op deze manier kan ik een goede keuze maken of ik een seizoensretour of een extra dagkaartje van de AH koop.

 • Ik koop elke periode trouw één of meer series van het seizoensretour. Ik heb nu nog drie retours van de oude serie, geldig tot en met juni 2019. Van het nu aangekondigde seizoensretour overlapt de geldigheid dus in het lopende tweede kwartaal met de oude serie. Dus ik kan kiezen tussen drie retours weggooien of het derde en vierde kwartaal geen seizoensretour. Is hier over nagedacht?

  • Je kunt natuurlijk wel besluiten om deze periode zes keer met de trein weg te gaan... Of wat minder nieuwe seizoensretours te kopen...

  • Dat nadenken had u zelf moeten doen. U moet die kaarten gewoon opmaken voor datum. En als er nog een stapel ligt dan koopt u even geen nieuwe of u verkoopt er een zooi via marktplaats.

   • Antje, je wilde hier ook graag wat zeggen? Verkopen kan helemaal niet want ze staan direct op naam.

Share

Recent Posts

Trein naar Berlijn, vanaf € 10 met GoVolta: een betaalbare reiservaring

Vanaf 1 mei 2024 wordt reizen naar Berlijn een stuk toegankelijker en betaalbaarder dankzij de…

20 uur terug

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert,…

1 dag terug

Vakantie Zwitserland per trein? Tips en tricks

Zwitserland, bekend om zijn adembenemende landschappen, knusse bergdorpjes en efficiënte treinnetwerk, is de perfecte bestemming…

1 dag terug

Nieuw vervoersplan bij extreem winterweer moet ervoor zorgen dat deel van alle treinen kan blijven rijden

Een nieuw collectief vervoersplan van treinvervoerders moet ervoor zorgen dat zo'n 15 procent van alle…

2 dagen terug

Bijna helft van alle IC Direct-treinen op HSL vertraagd door werkzaamheden en problemen op spoor

De afgelopen maand was 47 procent van alle IC Direct-treinen op de HSL (Breda-Rotterdam-Amsterdam) vertraagd,…

3 dagen terug

Reserveren verplicht voor de ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel

Wil je met de trein naar Duitsland? Als je gebruik maakt van de ICE Amsterdam-…

3 dagen terug