Snack op het station? Experiment met online bestellen

Op het station even snel iets te eten halen? In Eindhoven en Leiden kun je binnenkort vooraf online bestellen, zodat je op het station niet in de rij hoeft te staan. Verschillende stationsformules, waaronder de Smullers, Julia’s, AH to go en Burger King doen in die steden mee.

Samenwerking met Thuisbezorgd.nl

Wie bij de stationsformules iets wil bestellen, kan in Eindhoven en Leiden in de toekomst op Thuisbezorgd.nl bestellen en betalen. De nieuwe dienst is een samenwerking tussen TakeAway – het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl – en de stationsformules (NS Stations). Er zijn geen financiële details gemeld over de samenwerking.

Nieuwe mogelijkheden

Peter Jagersma, manager Exploitatie van NS Stations: “Reizigers zijn gemiddeld 5 tot 7 minuten op het station. We zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om die tijd op het station zo prettig mogelijk te maken. Door vooraf in alle rust te kunnen bestellen en vervolgens je product direct af te halen, verwachten we daar weer een stap in te kunnen maken.”

In 2020 mogelijk uitbreiding

De twee steden zijn gekozen vanwege de vele treinreizigers en studenten die gebruikmaken van de stations. In Leiden komen dagelijks ongeveer 103.000 reizigers en in Eindhoven zijn dat er gemiddeld 84.000. Afhankelijk van het succes van het experiment overweegt Thuisbezorgd.nl om zijn afhaalservice in 2020 aan te bieden op stations in het hele land.

Bestellen doe je zo:
1. Stel het station in als adres.
2. Schakel de knop naar ‘Afhalen’.
3. Kies je favorieten en selecteer de afhaaltijd.
4. Betaal online en haal je bestelling af.

In Leiden Centraal doen mee: AH to Go, Burger King, Döner Company, Julia’s, La Place en Smullers. In Eindhoven Centraal doen dezelfde ketens mee, en daarnaast ook nog Broodzaak, Coffee Fellows, Monkey Coffee, Mr. Long en de Restauratie. In Eindhoven is alleen niet de mogelijkheid om bij La Place te bestellen.

Youtuber Alex (Lange Lex) bestelde al eens Thuisbezorgd in de trein. Hij liet de restaurants op het station bezorgen.

This post was last modified on 16 september 2019 20:42

Bekijk reacties

  • Als je het goed wilt doen kan je thuisbezorgd ook bij de deuren van de trein laten bezorgen! Pas nog met iemand geprobeerd ;-)

    Het vergt overigens wel wat goed planningswerk ;-)

  • Maar hier werd de laatste tijd toch ook al de App Foodsy voor gepromoot bij de winkels zelf. Weet iemand wat daarmee gaat gebeuren? Of blijft het naast elkaar?

  • De lopende Kiosk personen die je geregeld in IC treinen ziet kunnen mogelijk hun job uitbreiden. Van Amsterdam Centraal naar Vlissingen bijvoorbeeld en in de Zeeuwse kustplaats wat afleveren en dan weer met de trein terug. Zeg maar een soort Post NL van de bezorging!
    Of keert er weer bezorging op het (grotere) station op de perrons ook weer terug? Net zoals dat in Roosendaal en Driebergen- Zeist ooit gebeurde. De geschiedenis schijnt zich weer te herhalen! In internationale treinen bevinden zich de bar rijtuigen, dus deze treinen zullen deze nieuwe vorm van bezorging niet nodig hebben! Of wel? Even wat afleveren bij Frau Antje in Frankfurt Main bijvoorbeeld?

  • Ik vind het allemaal zo belachelijk . Gemakzucht , dat is het eigenlijk . Koop " gewoon " wat in de kiosk , anders verdwijnen daar straks ook weer banen en voor veel mensen is het menselijk contact heel erg belangrijk. Alles moet tegenwoordig snel , sneller , snelst en waarvoor ? Dan hou je tijd over om ( weer ) een website te bezoeken om online dingen te kopen , die je daarna toch weer gratis retourneerd .Ben ik niet meer van deze tijd ? Nee , ik denk het niet , Jammergenoeg .

Share

Recent Posts

NS personeel staakt vanaf 24 augustus

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen legt volgende week en de week daarna plaatselijk het werk…

3 dagen terug

Dinsdag na 21:00 uur geen treinen van en naar Amersfoort (en geen vervangende bussen)

Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege…

5 dagen terug

Tekort aan bussen bij werkzaamheden zorgt voor drukte bij station Eindhoven

Bij station Eindhoven Centraal is het zaterdag rond het middaguur erg druk. Door werkzaamheden rijden er geen…

7 dagen terug

Moeizame zomer voor internationale treinreizigers

Volle treinen. Vertraagde treinen. Of zelfs uitvallende treinen. Veel internationale treinreizigers hebben er deze zomer…

7 dagen terug

Machinist neemt (ook) bij NS vertrekproces over van conducteur tijdens proef Airport Sprinter

NS start maandag met het testen van de Airport Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp.…

7 dagen terug

NS-staking dreigt: vakbonden bereiden acties voor

Werknemers van de Nederlandse Spoorwegen gaan binnenkort actievoeren. Er wordt onder meer gedacht aan estafettestakingen…

1 week terug