fbpx

Snack op het station? Experiment met online bestellen

16 sep 2019 11:02

Op het station even snel iets te eten halen? In Eindhoven en Leiden kun je binnenkort vooraf online bestellen, zodat je op het station niet in de rij hoeft te staan. Verschillende stationsformules, waaronder de Smullers, Julia’s, AH to go en Burger King doen in die steden mee.

Samenwerking met Thuisbezorgd.nl

Wie bij de stationsformules iets wil bestellen, kan in Eindhoven en Leiden in de toekomst op Thuisbezorgd.nl bestellen en betalen. De nieuwe dienst is een samenwerking tussen TakeAway – het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl – en de stationsformules (NS Stations). Er zijn geen financiële details gemeld over de samenwerking.

Nieuwe mogelijkheden

Peter Jagersma, manager Exploitatie van NS Stations: “Reizigers zijn gemiddeld 5 tot 7 minuten op het station. We zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om die tijd op het station zo prettig mogelijk te maken. Door vooraf in alle rust te kunnen bestellen en vervolgens je product direct af te halen, verwachten we daar weer een stap in te kunnen maken.”

In 2020 mogelijk uitbreiding

De twee steden zijn gekozen vanwege de vele treinreizigers en studenten die gebruikmaken van de stations. In Leiden komen dagelijks ongeveer 103.000 reizigers en in Eindhoven zijn dat er gemiddeld 84.000. Afhankelijk van het succes van het experiment overweegt Thuisbezorgd.nl om zijn afhaalservice in 2020 aan te bieden op stations in het hele land.

Bestellen doe je zo:
1. Stel het station in als adres.
2. Schakel de knop naar ‘Afhalen’.
3. Kies je favorieten en selecteer de afhaaltijd.
4. Betaal online en haal je bestelling af.

In Leiden Centraal doen mee: AH to Go, Burger King, Döner Company, Julia’s, La Place en Smullers. In Eindhoven Centraal doen dezelfde ketens mee, en daarnaast ook nog Broodzaak, Coffee Fellows, Monkey Coffee, Mr. Long en de Restauratie. In Eindhoven is alleen niet de mogelijkheid om bij La Place te bestellen.

Youtuber Alex (Lange Lex) bestelde al eens Thuisbezorgd in de trein. Hij liet de restaurants op het station bezorgen.

10 gedachten aan “Snack op het station? Experiment met online bestellen”

 1. Ariën schreef:

  Als je het goed wilt doen kan je thuisbezorgd ook bij de deuren van de trein laten bezorgen! Pas nog met iemand geprobeerd 😉

  Het vergt overigens wel wat goed planningswerk 😉

  1. Ariën schreef:

   Zoek even op YouTube naar: Thuisbezorgd in de trein

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Dank voor de tip. Heb jij het beeld gemaakt?

    1. Ariën schreef:

     De video is van Lange Lex, maar ik heb wel geassisteerd met het maken van wat videobeelden.

    2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

     Ik zie je in de spiegeling en ik hoor je praten 🙂

   2. Jan schreef:

    Geinig filmpje! Hier is een klikbare link: https://www.youtube.com/watch?v=xrO3OFCX3Ls

 2. Thomas schreef:

  Maar hier werd de laatste tijd toch ook al de App Foodsy voor gepromoot bij de winkels zelf. Weet iemand wat daarmee gaat gebeuren? Of blijft het naast elkaar?

 3. Arjan Krabbenbos schreef:

  De lopende Kiosk personen die je geregeld in IC treinen ziet kunnen mogelijk hun job uitbreiden. Van Amsterdam Centraal naar Vlissingen bijvoorbeeld en in de Zeeuwse kustplaats wat afleveren en dan weer met de trein terug. Zeg maar een soort Post NL van de bezorging!
  Of keert er weer bezorging op het (grotere) station op de perrons ook weer terug? Net zoals dat in Roosendaal en Driebergen- Zeist ooit gebeurde. De geschiedenis schijnt zich weer te herhalen! In internationale treinen bevinden zich de bar rijtuigen, dus deze treinen zullen deze nieuwe vorm van bezorging niet nodig hebben! Of wel? Even wat afleveren bij Frau Antje in Frankfurt Main bijvoorbeeld?

 4. Johan schreef:

  Heeft je trein vertraging, is je gehaktstaaf koud. Lekker dan.

 5. Catharina 55 schreef:

  Ik vind het allemaal zo belachelijk . Gemakzucht , dat is het eigenlijk . Koop ” gewoon ” wat in de kiosk , anders verdwijnen daar straks ook weer banen en voor veel mensen is het menselijk contact heel erg belangrijk. Alles moet tegenwoordig snel , sneller , snelst en waarvoor ? Dan hou je tijd over om ( weer ) een website te bezoeken om online dingen te kopen , die je daarna toch weer gratis retourneerd .Ben ik niet meer van deze tijd ? Nee , ik denk het niet , Jammergenoeg .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *