Thalys verruimd vanwege corona flexibiliteit

Thalys biedt reizigers vanwege de coronapandemie meer flexibiliteit. Tot en met 30 augustus zijn alle Thalys-tickets om te boeken tot en met de dag van vertrek.

Gerust hart reserveren

Dat maakt de vervoerder bekend via een persbericht. De regeling geldt voor het volledige ticketaanbod van Thalys. Mensen die willen reizen, kunnen met een gerust hart een ticket reserveren, is de boodschap van de vervoerder.

“Reizigers hebben momenteel behoefte aan flexibiliteit en willen gerustgesteld worden bij het plannen van een reis. Om hieraan te voldoen hebben we onze voorwaarden aangepast om op die manier het volledige aanbod flexibel te maken. Reizigers kunnen dus met een gerust hart tickets reserveren en reisdata aanpassen indien dat nodig is”, aldus Bruno Dierickx, Marketing en Sales Director van Thalys.

Beperkingen

Normaal gesproken zijn de goedkoopste tarieven, zoals Standard Mini, niet te wijzigen. Voor een aantal tarieven, waaronder Youth, Kid, Senior en Comfort, is kosteloos annuleren mogelijk zelfs tot de vertrektijd die op het ticket staat aangegeven. Dat geldt ook voor de Standaardtarieven, maar niet voor Standard mini, Comfort mini, Premium mini, Jeune mini, Mini groupe, Comfort deal en Weekend Comfort. Bij de laatstgenoemde reeks tarieven geldt dus: wijzigen tot één dag voor vertrek.

Vanwege de coronapandemie zijn de frequenties overigens fors terug geschroefd: de snelle trein naar Parijs rijdt nu één keer per dag. Er gelden strikte voorwaarden om te kunnen reizen. Zo moeten reizigers een negatieve PCR-test kunnen tonen van maximaal 72 uur oud. Bovendien is het de bedoeling om alleen strikt noodzakelijke reizen te maken. Wie een noodzakelijke reis moet maken, of alvast wil reserveren in de hoop op betere tijden, kan online een ticket kopen.

Gerelateerde berichten

This post was last modified on 9 maart 2021 15:23

Share

Recent Posts

Arriva niet blij met ‘lapwerk’ rond spoor in Groningen: ‘Reiziger de dupe’

Door tweewekelijkse inspecties op het spoor rond station Groningen wordt de dienstregeling voor Arriva-treinen aangepast.…

8 uur terug

Verzakt spoor tussen Sittard en Maastricht zorgt voor dagenlange hinder

Door zware regenval op zondagochtend is een deel van het spoor tussen Sittard en Maastricht…

1 dag terug

Fiets mee met de ICE Amsterdam – Frankfurt vanaf 8 augustus

Goed nieuws voor fietsers die graag gebruikmaken van de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Frankfurt. Vanaf…

2 dagen terug

Amsterdamse tram voortaan door naar Uithoorn

Vanaf zondag 21 juli is het mogelijk om met tram 25 tussen Uithoorn en Amsterdam…

2 dagen terug

Olympische atleten vertrekken met Eurostar naar Parijs

Vandaag vertrokken achttien atleten van TeamNL uit turnen, boogschieten en skateboarden vanuit Nederland vanaf station…

3 dagen terug

NS weet dankzij ICNG langere reistijd te beperken op geteisterde HSL

De maximumsnelheid op de HSL is op een aantal delen verlaagd tot 80 km/u, vanwege…

3 dagen terug