fbpx

Met de trein en kinderen naar het buitenland

Kinderen kunnen in de meeste landen gratis of tegen een sterk gereduceerde vergoeding in de trein meereizen. Een overzicht van de kinderregelingen in diverse landen. Reizigers vanuit het Nederland naar het buitenland kunnen bij NS International een treinticket boeken, ook voor de meereizende kinderen.

Nederland

  • Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis met de trein
  • Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene op een Railrunner. Eén volwassene kan maximaal 3 kinderen meenemen. Een Railrunner kost € 2,50. Kinderen hoeven geen toeslag in Fyra te betalen.
  • Kinderen van 4 t/m 11 jaar die zonder begeleiding van ouders reizen krijgen 40% korting, ook voor 9 uur.
  • In de toekomst kunnen ouders hun kinderen gratis meenemen als zij KidsVrij kaart hebben, verkrijgbaar vanaf 1 augustus voor € 15,- per jaar.

Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken
In Duitsland (DB) en per 29 juni 2011 ook in Zwitserland (SBB), Oostenrijk (ÖBB) en Denemarken (DSB) is er een speciale regeling voor meereizende kinderen. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar kunnen gratis meereizen met hun ouder(s) of grootouder(s). Per volwassene kunnen zij maximaal 5 kinderen meenemen. Geef bij de boeking wel aan dat u met kinderen reist, dan wordt dit op het treinticket aangegeven. Voor een zitplek reservering moet wel betaald worden. Kinderen onder de 6 reizen gratis, maar hebben geen recht op een zitplek. Kinderen kunnen in de nachttrein mee en betalen alleen de toeslag (Aufpreis).  Kinderen die reizen zonder ouders of volwassene reizen doorgaands met 50% korting.

  • Tip: in Zwitserland hebben sommige treinen een Familierijtuig, zie foto´s.

België en Frankrijk
In België (NMBS) reizen kinderen onder begeleiding van volwassenen tot en met 11 jaar gratis. Zij hebben geen treinkaartje nodig. Eén volwassene kan maximaal 4 kinderen meenemen. Bij de Franse Spoorwegen (SNCF) reizen kinderen niet gratis, maar wel met korting, oplopend tot 50%.

Thalys en Eurostar
Thalys en Eurostar heeft voor kinderen een speciaal Kids tarief. In de Thalys reizen kinderen onderbegeleiding met het tarief Kids & Co (kinderen tot en met 11 jaar). Kinderen jonger dan vier reizen gratis, maar hebben geen recht op een zitplek.

Foto´s: SBB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.