Ook dit jaar gaat de nachttrein Jazz Night Express weer rijden van Rotterdam via Amsterdam naar Berlijn. Deze particuliere nachttrein zal rijden in het weekend van 3 tot en met 5 juli. De kaartverkoop voor de nachttrein is zondag gestart.
De Jazz Night Express is geen reguliere nachttrein. De trein bevat niet alleen klassieke couchetterijtuigen en slaaprijtuigen, maar ook rijtuigen met live muziek en theater. Ook is de trein uitgerust met een restauratierijtuig. En aantal gerenommeerde Jazz musici gaan met de trein mee: Benjamin Herman Trio, BRUUT en Graziëlla Hunsel. Daarmee wordt de rit een beleving op zich.
De nachttrein is een initiatief van Chris Engelsman, vorig jaar liet hij de nachttrein voor het eerst rijden. Veel reizigers waren laaiend enthousiast. De trein werd gemiddeld met een 8,9 gewaardeerd.
Met het initiatief wil Engelsman een statement maken voor duurzaam reizen per nachttrein. Een eenmalige nachttrein laten rijden is kostbaar, het materieel moet speciaal uit Duitsland naar Nederland worden gebracht. “We zijn een kleine organisatie van vrijwilligers. Het is een spannende uitdaging met de nodige financiële risico’s”, legt Engelsman uit.
Om de nachttrein te laten slagen wil Engelsman met Early Bird tarieven de verkoop stimuleren. Een losse plek in het couchetterijtuig is tot 1 maart beschikbaar voor 169 euro. Een losse plek in het slaaprijtuig kost 279 euro. Na 1 maart betalen reizigers 20 euro meer per persoon. Een hele coupe voor in het couchettrijtuig (tot 5 personen) kost tijdelijk 760 euro, een volledige cabine in het slaaprijtuig (3 personen) kost 753 euro. Die tarieven zijn bij een enkele reis.
Bij een retour krijgen reizigers korting. Zo kost een retourtje in het couchetterijtuig niet 338 euro, maar 268 euro. Dat is dus een korting van ruim 20%. Ook hier gaat het om een Early Bird tarief, geldig t/m 1 maart. Het liefst zou Engelsman goedkopere tickets aanbieden, legde hij vorig jaar al uit. Maar dat is financieel bij een éénmalige nachttrein lastig. Vorig jaar reed de trein voor het eerst, toen moest Engelsman er uiteindelijk zelfs op toeleggen.
De exacte dienstregeling is nog niet bekend. De trein zal op 3 juli rond 19:00 uur uit Rotterdam Centraal vertrekken, en rond 20:00 uur uit Amsterdam Centraal. 4 juli komt de trein rond 9:00 uur aan in Berlijn. Er is expres gekozen voor een ruime reistijd, zodat er tijd is voor feest en slapen. Op de terugreis vertrekt de trein rond 19:00 uur uit Berlijn, de volgende ochtend zal de trein op 5 juli rond 8:00 uur aankomen in Amsterdam Centraal. Een uur later wordt de trein in Rotterdam verwacht.
This post was last modified on 3 februari 2020 17:29
De Tweede Kamer ziet geen enkele verhoging van de prijs van treinkaartjes zitten. Dat bleek…
European Sleeper verwacht in 2026 de nachttrein Amsterdam-Barcelona te kunnen rijden. Aanvankelijk was het plan…
Treinreizigers van NS kunnen sinds afgelopen vrijdag voor het eerst met een elektrische touringcar reizen…
Een grote storing heeft het Duitse treinverkeer vandaag urenlang stilgelegd. De problemen begonnen rond 13:00…
Luchthaven Schiphol stapt naar de rechter om een door vakbonden aangekondigde staking op het spoor…
Staatssecretaris Chris Jansen (Openbaar Vervoer en Milieu) probeert te voorkomen dat de treinkaartjes van de…