X

Trein Antwerpen: Extra voordelige treinkaartjes

Extra goedkoop per trein naar Antwerpen? Dat kan via onze tips. Dagelijks vertrekken er tot 42 treinen vanuit Nederland naar Antwerpen! U heeft keuze tussen de snelle Thalys of de reguliere trein via Roosendaal. De Thalys is het snelst, maar de treinkaartjes voor deze trein zijn vaak ook het duurst. 

Zoek treinkaartjes

Trein Antwerpen – Rotterdam – Amsterdam v.v.
Vanuit Amsterdam rijdt er overdag vrijwel ieder uur een trein via Antwerpen naar Brussel. Voor deze trein hoeft u niet te reserveren, u koopt gewoon een los treinkaartje. De trein stopt in Nederland te Schiphol, Rotterdam Centraal en vanaf 9 april 2018 ook te Breda. (Tot en met 8 april stopt de trein ook te Den Haag HS, Dordrecht en Roosendaal). De trein Amsterdam – Antwerpen heeft vanaf 9 april een reistijd van 1 uur en 53 minuten. Tot die tijd doet de trein ruim een half uur langer over. Naast de intercity Amsterdam – Antwerpen – Brussel rijdt er ook ieder uur een stoptrein Roosendaal – Antwerpen.

Extra goedkope treinkaartjes naar Antwerpen

Extra goedkoop met de Trein naar Antwerpen? Dan kan het interessant zijn om je treinkaartje te splitsen. Vanaf Roosendaal heeft B-Europe extra voordelige tickets, en binnen Nederland zijn er juist weer kaartjes waarmee je extra voordelig naar Roosendaal kan reizen. Als je met een e-ticket reist, hoef je in Roosendaal niet de trein te verlaten. Dat veranderd uiteraard vanaf 9 april 2018, als de trein naar Brussel niet meer via Roosendaal rijdt. Vanaf die datum kun je nog steeds geld besparen door je tickets te splitsen. Maar dan ben je wel langer onderweg: vanuit Amsterdam met de intercity richting Vlissingen. In Roosendaal stap je dan vervolgens over op de stoptrein naar Antwerpen.

Super snel naar Antwerpen? Neem de Thalys 

Wie snel per trein naar Antwerpen wil is aangewezen op de Thalys. Vanaf Amsterdam doet de Thalys er 1 uur en 13 minuten over, en vanaf Rotterdam slechts 30 minuten. De Thalys is meestal aanzienlijk duurder dan de reguliere trein, maar er zijn voor vroegboekers al treintickets vanaf 29 euro per enkele reis. Dit kan echter oplopen tot 70 euro of meer bij een lastminute. De Thalys rijdt tot 13x per dag, reserveren is verplicht. Een Semi-Flex treinkaartje naar Antwerpen kost minimaal 40 euro.

Met de bus Antwerpen

Vanuit Eindhoven rijdt er geen rechtstreekse trein naar Antwerpen. Op dit traject rijden echter wel snelle directe bussen. Deze rijden meerdere keren per dag. Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 9 euro. De bussen zijn van alle gemakken voorzien, zoals wifi, toilet en een stopcontact. Bustikcets worden via bahn.de en NS International verkocht. Ook andere maatschappijen hebben busdiensten naar Antwerpen. Zoals Flixbus. Flixbus laat o.a. uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Antwerpen bussen rijden richting Antwerpen.  Daarnaast rijdt Ouibus een paar keer per dag vanuit Amsterdam naar Antwerpen.

Hotel + Trein Antwerpen
Er zijn meerdere aanbieders waar een hotel + treinkaartje in één keer geboekt kunnen worden. Bijvoorbeeld bij GaSamen, Kras, Treinreiswinkel, De Jong Intra

Zoek treinkaartjes voor Trein Antwerpen

This post was last modified on February 1, 2018, 2:48 pm

admin :

Bekijk reacties (5)

   • Je kan het beste kaartjes splitsen:
    1 ns kaartje naar roosendaal vanaf breda is 5 euro dus retour 10 euro en vanuit roosendaal naar antwerpen retourtje is geloof ik nog net geen 10 euro via NMBS Europe kan je heel makkelijk via de app bestellen en dan heb je ook meteen kaartje bij de hand die gewoon werken bij de poorjes van ns.

 • Rotterdam Centraal - Antwerpen Centraal met 2 personen: 1 met dalvoordeel, 1 met meereiskorting
  Weekendretour: € 53,20
  Gesplitst: € 44,40 (2x retour Rotterdam - Roosendaal met korting = 25,60 + 2x NMBS Weekendretour Roosendaal - Antwerpen = 18,80)

  *MAAR* dat veronderstelt wel dat we in Roosendaal de trein uitrennen om snel even in of uit te checken, want home print tickets met korting bestaan helaas niet meer.
  Weet iemand of er in Roosendaal in-uitcheck paaltjes staan op het perron waar de IC Brussel stopt? En zo ja, waar ongeveer?

  • De IC naar Brussel vertrekt in Roosendaal meestal van spoor 4a. Op het perron staat een incheckpaal tussen spoor 3a en 4a, dat is vaak in de richting Antwerpen aan de achterzijde van de trein.