fbpx

Trein Antwerpen: € 20 enkele reis

Met de trein naar Antwerpen? Dan kun je kiezen tussen de Thalys (vanaf € 29), de intercity (vanaf € 20) en de stoptrein (€ 18,80). De beste keuze is vaak de intercity. Relatief snel, en toch betaalbaar. Dat kan al vanaf 20 euro, rond het weekend (vr t/m zo) vanaf 26 euro.

Welke treinen rijden er naar Antwerpen?

  • 4x per dag een intercity Den Haag – Antwerpen, eindbestemming Brussel Zuid. (Vervalt per december 2021). Reistijd: 1 uur en 53 minuten.
  • 12x per dag een intercity Amsterdam – Brussel, stopt in Nederland te Schiphol, Rotterdam en Breda. Vanaf Rotterdam rijdt er elk uur een intercity naar Antwerpen
  • Vanaf Roosendaal boemelt er ieder uur een stoptreintje naar Antwerpen. Die doet er ruim drie kwartier over.
  • Ook de Thalys Amsterdam – Parijs stopt te Antwerpen. Dit is de snelste verbinding. Vanaf Amsterdam doet de Thalys er 1 uur en 13 minuten over, en vanaf Rotterdam slechts 30 minuten.

Treinkaartje kopen naar Antwerpen

 

Wil je met de trein naar Antwerpen? Het voordeligst is om een kaartje minimaal 7 dagen voor vertrek te kopen. Dan betaal je maandag t/m donderdag 20 euro voor een enkeltje (vanaf Amsterdam), en op de overige dagen 26 euro. Je kunt dus al vanaf 40 euro retour. Het mooie is: je treinkaartje is niet trein gebonden. Je kunt dus op de gekozen dag ook een trein eerder of later naar Antwerpen nemen, maar niet de Thalys.

Wil je liever wel met de Thalys naar Antwerpen? Dan zal je treinkaartje in de regel aanzienlijk meer kosten. Vanaf 29 euro zijn er treinkaartjes, oplopend tot en met 70 euro. Dit is per enkele reis. Je ticket is uitsluitend geldig voor de gekozen verbinding. Tijdens COVID19 rijdt de Thalys veel minder frequent. Normaal rijdt de Thalys tot 13x per dag naar Antwerpen.

Hotel + Trein Antwerpen

Je kunt uiteraard een los treinticket naar Antwerpen kopen, maar vaak is het nog voordeliger om trein + hotel in één keer tegelijk te boeken. Vanaf 87 euro per persoon boek je bijvoorbeeld een tweedaagse stedentrip naar Antwerpen. Je vertrekt vanaf een Nederlands station naar keuze en verblijft bij het goed gewaardeerde A-Stay hotel (Gem. 8,3). Fijn is dat dit hotel gelegen is tegenover het station en op loopafstand van het centrum.

Met de bus naar Antwerpen

Vanuit Eindhoven rijdt er geen rechtstreekse trein naar Antwerpen. Op dit traject rijden echter wel snelle directe bussen. Deze rijden meerdere keren per dag. Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 9 euro. De bussen zijn van alle gemakken voorzien, zoals wifi, toilet en een stopcontact. Bustickets worden via bahn.de en NS International verkocht. Ook andere maatschappijen hebben busdiensten naar Antwerpen. Zoals Flixbus. Flixbus laat o.a. uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Antwerpen bussen rijden richting Antwerpen.  Daarnaast rijdt Ouibus een paar keer per dag vanuit Amsterdam naar Antwerpen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Berbel
6 jaren geleden

Dank u wel voor deze handige aanbieding!

hafida
6 jaren geleden
Antwoord aan  Berbel

Hallo ik wil wat vragen wat kost treinkaartjes van breda naar antwerpen groetjes

A.
6 jaren geleden
Antwoord aan  hafida

Je kan het beste kaartjes splitsen:
1 ns kaartje naar roosendaal vanaf breda is 5 euro dus retour 10 euro en vanuit roosendaal naar antwerpen retourtje is geloof ik nog net geen 10 euro via NMBS Europe kan je heel makkelijk via de app bestellen en dan heb je ook meteen kaartje bij de hand die gewoon werken bij de poorjes van ns.

IV
6 jaren geleden

Rotterdam Centraal – Antwerpen Centraal met 2 personen: 1 met dalvoordeel, 1 met meereiskorting
Weekendretour: € 53,20
Gesplitst: € 44,40 (2x retour Rotterdam – Roosendaal met korting = 25,60 + 2x NMBS Weekendretour Roosendaal – Antwerpen = 18,80)

*MAAR* dat veronderstelt wel dat we in Roosendaal de trein uitrennen om snel even in of uit te checken, want home print tickets met korting bestaan helaas niet meer.
Weet iemand of er in Roosendaal in-uitcheck paaltjes staan op het perron waar de IC Brussel stopt? En zo ja, waar ongeveer?

Carl Brüsewitz
6 jaren geleden
Antwoord aan  IV

De IC naar Brussel vertrekt in Roosendaal meestal van spoor 4a. Op het perron staat een incheckpaal tussen spoor 3a en 4a, dat is vaak in de richting Antwerpen aan de achterzijde van de trein.

Geert
3 jaren geleden
Antwoord aan  IV

De IC-Brussel komt niet meer in Roosendaal

Martijn Janssen
3 jaren geleden
Antwoord aan  IV

In Roosendaal staan de incheckpaaltjes niet op het perron. Volgende trein nemen dan of blijven zitten en hopen dat er geen conducteur langs komt.

Ik kon in Antwerpen niet inchecken (het was ook nog eens een onverwachte reis dus ik had dus geen vooraf bestelde e-ticket) een paar jaar geleden en werd voorbij Roosendaal gecontroleerd door een Belgische conducteur. Die had alleen geen kaartscanner dus hij kom niet zien of ik ingecheckt was, dus heb een boete ontlopen. Later wel in kunnen checken.

We zijn z.g. 1 Europa maar het is nog steeds lastig om naar een buurland te reizen (en ook niet goedkoop, je krijgt geen korting met een kortingskaart).

Tim
6 jaren geleden

Vanaf Roosendaal naar Antwerpen retourtje via de Belgische website is een weekend ticket 50% goedkoper. Dan kan je vanaf vrijdag tot en met zondag voor €9,60 op en neer!

Joerie
6 jaren geleden

Hoi,
Ik wil graag vanaf Amsterdam naar Antwerpen voor een dagje uit.
Ik heb een studenten OV waardoor ik in Nederland gratis kan reizen. Klopt het dat ik dan alleen een kaartje hoef te kopen vanaf Breda?

Martijn Janssen
3 jaren geleden
Antwoord aan  Joerie

Koop dan een kaartje vanaf Roosendaal, dat ligt vlak bij de grens. Zo weinig dubbelop betalen is het devies.

Kees Stok
2 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn Janssen

Voor een leuke trip in het land der microdoseringen en helemaal uitgerust op reis te gaan kijk even op https://researchchempro.nl/product/1p-lsd-bestellen-microdosering-blotters-20-microgram/

Redacteur
Erwin Wessels
6 jaren geleden

Ter info:

Betreffende het in- en uitchecken bij een internationale reis heb ik het volgende gevonden op de site van NS Internationaal. Gezien dit toch wel een belangrijke vraag is:

“Moet ik bij het maken van een internationale reis ook in- en uitchecken?

Reist u met een internationaal ticket voorzien van een vierkante barcode? Dan kunt u reizen zonder in- en uitchecken. Met deze barcode kunt u op een Nederlands station wel poortjes openen. In-en uitchecken op een buitenlands station is niet mogelijk.

Reist u met een internationaal ticket gekocht bij de NS-kaartautomaat of NS-servicebalie? Dan checkt u wel in op een station in Nederland. In het buitenland kunt u niet uitchecken en bij uw terugreis ook niet inchecken. Bij terugkomst in Nederland checkt u weer uit op uw aankomststation.

Reist u met een NS-abonnement met 100% korting in combinatie met een apart ticket vanaf de grens (bijv. een Interrail)? Dan kunt u reizen zonder in- en uitchecken.

Reist u met een Grensabonnement in combinatie met een aansluitend abonnement in het buitenland (bijv. een NMBS-abonnement)? Dan kunt u reizen zonder in- en uitchecken.

Let op! Reist u met een internationaal ticket met 40 of 100% korting op het Nederlandse traject? Neem dan tijdens de reis de OV-chipkaart met daarop uw NS-abonnement (bijv. een Studentenreisproduct) mee, zodat u bij controle kunt aantonen dat u recht heeft op korting. Maar check met deze OV-chipkaart NIET in of uit.”

IV
5 jaren geleden
Antwoord aan  Erwin Wessels

Ik weet niet of dit een reactie is op mijn vraag uit 2017, maar in- en uitchecken tijdens een internationale reis is natuurlijk alleen relevant als je voor je reis twee aparte treinkaarjes gebruikt: de eerste vanaf je station in Nederland naar Roosendaal, de tweede van Roosendaal naar Antwerpen. Dan eindigt het eerste deel van je reis immers in Roosendaal, en als je op saldo reist, moet je dan uiteraard wel uitchecken. En andersom, als je vanaf Antwerpen weer huiswaarts gaat, en je het eerste deel van je reis – tot Roosendaal – op een NMBS kaartje hebt gereisd, moet je in Roosendaal weer inchecken, anders heb je geen geldig vervoersbewijs!
Koop je voor de hele reis één vervoersbewijs, hoef je natuurlijk niet in- en uit te checken.

In 2017, toen ik mijn vraag stelde, ging de IC Brussel nog over Roosendaal; als je toen de truc met de gesplitste treinkaartjes wou uitvoeren met het Nederlandse deel op saldo, moest je dus in Roosendaal de trein uit, snel in- of uitchecken, en dezelfde trein weer in. Als je nu via Roosendaal wil reizen moet je daar hoe dan ook overstappen, dus is het in- en uitchecken geen probleem meer.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  IV

Mijn reactie was bedoeld als algemene reactie, omdat dit nogal onduidelijk is/was. Vooral wanneer je binnen Nederland met een abonnement reist.

Louis
5 jaren geleden

Nog goedkoper? De Lijn dagkaart. 9 Euro bij de chauffeur en 7 euro in de voorverkoop. Plus je kunt daarmee in heel Vlaanderen een dag onbeperkt reizen met bus en Tram. Ook binnen Antwerpen.

Jules Vismale
5 jaren geleden

De internationale treinen die elk uur vanuit Roosendaal naar Antwerpen vertrekken zijn helaas zwaar verouderd, verpauperd en zitten meestal van boven tot onder volgespoten met graffiti! Daarbij is die trein nog vreselijk langzaam ook om in te rijden!

Doke Dokman
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jules Vismale

De bussen van De Lijn komen toch niet in Roosendaal?

Bert thijs
4 jaren geleden

Toch maar de auto nemen….

Martijn Janssen
3 jaren geleden
Antwoord aan  Bert thijs

Yep dat is het makkelijkst. En goedkoper.

Reza
4 jaren geleden

Happy Ticket zou nu op Belgische stations te koop zijn of online met credit-card bij NMBS.
Heen- en terug op dezelfde dag voor € 10 in 2e klas
In het weekend van 14 en 15 december en elke dag van de kerstvakantie (van 21/12/2019 t.e.m. 05/01/2020)

Eugenesmaxy
3 jaren geleden

Verdiеnеn Sie Gеld оnline – 14795 EUR + раssivеs Einkommen >>>>>>>>>>>>>> https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fvk.cc%2FbW9Ahb%3Fq%3Do&sa=D&psq=awo&usg=AFQjCNEK-ZrGWCbJNVLwJWYlUp3sBCEINQ <<<<<<<<<<<