Maaslijn blijft hoofdpijndossier: 96 miljoen euro duurder en nieuwe vertraging dreigt

De elektrificatie van de Maaslijn wordt aanzienlijk duurder. Bovendien is onduidelijk of het project in 2024 afgerond kan worden. Door de stijgende kosten dreigt er nieuwe vertraging voor het project. Dat heeft demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven vorige week aan de Tweede Kamer gemeld.

Opnieuw aanzienlijk duurder

Daarmee blijft de Maaslijn een hoofdpijndossier. In 2016 werd besloten de Maaslijn te elektrificeren en op enkele plekken van dubbelspoor te voorzien. Voor het project was 164 miljoen euro uitgetrokken, maar in 2019 bleek dat onvoldoende en werd het budget opgehoogd naar 212 miljoen euro. Inmiddels is duidelijk dat de kostenraming circa € 79 miljoen euro hoger uitvalt (exclusief btw). Inclusief btw is de schadepost 96 miljoen.

Daarmee stevent het project af op een verdubbeling van het oorspronkelijke budget. Van Veldhoven spreekt over omissies in het vorige ontwerp. Daardoor moet “de eerder gemaakte kostenraming naar boven worden bijgesteld”, schrijft Van Veldhoven.

De provincie Limburg meldde eerder dat de oorzaken liggen in hogere bouwkosten en te laag geraamde kosten voor bijvoorbeeld het vervangen van kabels, leidingen en beveiligingsmaatregelen.

Eind vorig jaar kwam al naar buiten dat de Maaslijn duurder zou worden, toen was echter nog niet exact duidelijk hoe hoog de kostenoverschrijding zou uitpakken. Het Rijk is voor de helft verantwoordelijk voor de nieuwe tegenvaller. De andere helft moet worden opgehoest door de provincies.

Nog meer vertraging?

In 2016 was het nog de planning dat het project vier jaar later, in 2020, gereed zou komen. Maar sinds 2019 wordt ernaar gestreefd om de elektrificatie afgerond te hebben in 2023, uiterlijk 2024. Maar ook die planning komt nu op losse schroeven te staan.

De staatssecretaris gaat nu eerst onderzoeken of er versoberingen mogelijk zijn. Ook wordt gekeken naar de “prioritering tussen projecten.” Ook komt er nog een onafhankelijke toets naar de oorzaken van de forse overschrijding.

Meer over de Maaslijn

This post was last modified on 13 april 2021 16:38

Share

Recent Posts

Hele dag geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn vanwege defecte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding rijden er sinds zondagavond laat geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn.…

2 dagen terug

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

6 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

2 weken terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

3 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

3 weken terug