fbpx

Trein naar Oberhausen: v.a. € 18,90

01 dec 2020 1:39

Naar Oberhausen? Neem de trein! De ICE rijdt rechtstreeks vanuit Amsterdam in 1 uur en 46 minuten naar  Oberhausen. Ook in Utrecht en Arnhem kun je opstappen. Treintickets zijn al verkrijgbaar vanaf € 18,90.

Treintickets naar Oberhausen

Vanaf zes maanden voor vertrek kun je een treinticket naar Oberhausen kopen. Rond het weekend zijn de voordeligste treinkaartjes sneller uitverkocht. Het is verstandig om tijdig te reserveren. In de regel geldt: hoe eerder je boekt, hoe eerder je kans hebt op een goedkoop treinkaartje naar Oberhausen. Het maakt daarbij niet uit of je jouw ticket koopt via NS International, Trainline of Deutsche Bahn

In de regel is je ticket naar Oberhausen alleen geldig in de gekozen trein. De goedkoopste tickets kun je niet annuleren of wijzigen. Voor een kleine € 4 extra zijn er tickets naar Oberhausen beschikbaar die je onder voorwaarden wel kunt wijzigen of annuleren.

Leuk voordeel van de trein naar Oberhausen is dat kinderen onder 14 jaar gratis meereizen. Belangrijk is om bij het boeken wel aan te geven dat je met kinderen reist. En alleen je eigen kinderen of kleinkinderen mag je zonder extra kosten meenemen.

Treinreis naar Oberhausen

Dankzij de ICE Amsterdam – Frankfurt kun je tot 7 x per dag snel en rechtstreeks reizen naar Oberhausen. Vanaf Amsterdam Centraal duurt de reis 1 uur en 46 minuten. De ICE stopt ook te Utrecht en Arnhem. Stap je in Arnhem in? Dan duurt de reis slechts 47 minuten. De eerste directe trein komt om 8:24 uur aan te Oberhausen, de laatste om 20:24 uur. 

De trein is uitgerust met een barrijtuig. Dus als je onderweg dorst of honger hebt? Geen probleem. Je kunt met gemak een kleine versnapering bestellen. De ICE’s naar Oberhausen zijn bovendien uitgerust met wifi. Ook heb je bij elke zitplek een stopcontact. De reistijd van 1 uur en 46 minuten kun je dus prima gebruiken als werktijd. Maar naar buiten kijken is uiteraard ook leuk.

Voordelen eerste klas

Zowel de eerste klas als tweede klas zijn heel comfortabel. Toch biedt de eerste klas tijdens een treinreis naar Oberhausen voordelen. De stoelen zijn breder, je hebt meer beenruimte, maar ook meer service. Wil je een hapje of een drankje bestellen? Dan kan dat gewoon bij de zitplek. Reis je 2e klas? Dan moet je naar het barrijtuig lopen. Een ander voordeel is dat de zitplaatsreservering bij de prijs is inbegrepen. Reis je 2e klas? Dan betaal je € 4 extra voor een gegarandeerde zitplek.

Per regionale trein naar Oberhausen

Naast de ICE kun je ook reizen met de regionale trein Arnhem – Düsseldorf. Deze stopt te Oberhausen-Holten, Oberhausen-Sterkrade en Oberhausen Hbf. De regionale trein doet er vanaf Arnhem Centraal 1 uur en 22 minuten over voordat Oberhausen wordt bereikt. Deze trein rijdt elk uur en je bent niet gebonden aan een specifiek tijdstip. In Arnhem staat een kaartautomaat waar je voordelig een regionaal treinkaartje kunt kopen. Deze zijn soms niet de gehele dag geldig, maar een korter tijdsbestek. 

Foto: Rob Dammers, cc-by-2.0

Treintijden en dienstregeling

De onderstaande tijden gelden als indicatie. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden kan de dienstregeling afwijken. Soms komt de stop in Arnhem dan te vervallen. Vaak kun je dan al vanaf Arnhem geen treinkaartje Oberhausen kopen en anders word je tijdig geïnformeerd. 

Verbinding Amsterdam – Oberbausen

v. 6:38 Amsterdam C – Oberhausen a. 8:24
v. 8:08 Amsterdam C – Oberhausen a. 9:57
v. 10:38 Amsterdam C – Oberhausen a. 12:24
v. 12:38 Amsterdam C – Oberhausen a. 14:24
v. 14:38 Amsterdam C – Oberhausen a. 16:24
v. 16:38 Amsterdam C – Oberhausen a. 18:24
v. 18:38 Amsterdam C – Oberhausen a. 20:24

Vanuit Oberhausen vertrekken de treinen naar Amsterdam om 7:35,  9:35, 11:34,  13:35, 15:35,  18:33, 19:59 en 21:34. Op de terugreis duurt de reis 1 uur en 53 minuten.

Veel gestelde vragen