fbpx

ICE Amsterdam – Frankfurt

Met de trein naar Frankfurt? De ICE Amsterdam – Frankfurt rijdt tot 7 keer per dag. Daarnaast kunt u op deze route ook gebruik maken van de ICE Amsterdam – Basel. In minder dan 4 uur rijdt de trein van Amsterdam naar Frankfurt. Treintickets naar Frankfurt zijn beschikbaar vanaf € 39,-. De trein kan ook gebruikt worden voor reizen naar andere Duitse bestemmingen.

Waar stopt de ICE?

De ICE Amsterdam – Frankfurt start te Amsterdam Centraal en stopt in Nederland verder te Utrecht Centraal en Arnhem. Reizigers uit bijvoorbeeld Zwolle, Tilburg, Den Bosch en Breda kunnen in Arnhem instappen. Tijdens werkzaamheden vervalt de stop in Arnhem soms. Dit wordt ruim vooraf aangegeven. In Duitsland stopt de ICE in Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen (Köln Hbf), Frankfurt Flughafen (Airport) en eindbestemming Frankfurt Hauptbahnhof. Of de eerder genoemde ICE naar Basel stopt niet te Frankfurt Hauptbahnhof.

Service in de trein

De ICE is een comfortabele Duitse hogesnelheidstrein. De trein is voorzien van wifi en bij de zitplek zijn er stopcontacten. Ook is er een barrijtuig aanwezig, waar snacks, warme en koude dranken verkocht worden. Ook zijn er compartimenten voor families en zijn er rijtuigen waarbij de bereikbaarheid voor mobiele telefoons extra verbeterd is. Verder is er ook een stiltezone aanwezig, en is de trein uiteraard geschikt voor minder validen. Ook is er een baby verzorgruimte. En is er een audio aansluiting (zes kanalen).

ICE 1e klas

Reizigers in de 1e klas kunnen bovendien in de ICE Amsterdam – Frankurt rekenen op extra services. Zo zijn er (Duitse) kranten aanwezig, en kunt u rekenen op catering bij de zitplek. De stoelen zijn in de 1e klas uiteraard ruimer en comfortabeler (leren stoelen). Ook de beenruimte is groter. Is de trein er nog niet? Dan kun je op Amsterdam, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt Hbf en Frankfurt Flughafen gebruik maken van speciale lounges. Daar kun je bijvoorbeeld gratis een drankje drinken, gebruik maken van draadloos internet en werkplekken. Geen 1e klas internationaal ticket? Dan moet er een vergoeding betaald worden voor de lounge (6 euro per uur).

Dienstregeling

De ICE Amsterdam – Frankfurt rijdt tussen de 5 en 7 keer per dag. De trein vertrekt in Amsterdam vanaf het Centraal station en stopt verder in Nederland te Utrecht Centraal en Arnhem. In Duitsland stopt de trein in Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf en Keulen. Na Keulen rijdt de trein door naar de luchthaven van Frankfurt (Frankfurt Flughafen) en naar de eindbestemming Frankfurt Hbf. Tussen Amsterdam en Frankfurt Flughafen kan er ook gebruik gemaakt worden van de ICE Amsterdam – Basel. Zie ook dienstregeling ICE Amsterdam – Frankfurt. In Frankfurt Flughafen kan er overgestapt worden op de ICE´s naar onder andere Wenen, München, Basel, Interlaken en Zürich.

Treintickets

Voor de ICE Amsterdam – Frankfurt zijn er zowel flexibele treintickets beschikbaar, als goedkope. Met een flexibel treinticket kunt u zonder reservering van iedere ICE op de route gebruik maken. In de meeste gevallen wordt er echter een voordeliger ticket aangeboden die gebonden is aan een specifieke trein. Dan kun je niet een trein eerder of later nemen. Wel kun je tot 1 dag voor vertrek het ticket annuleren, na aftrek van 19 euro annulingskosten.
Treintickets naar Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf en Keulen zijn beschikbaar vanaf 19 euro. Naar Frankfurt (en alle andere Duitse stations) vanaf 39 euro. In de 1e klas is een treinticket naar Frankfurt beschikbaar vanaf 69 euro. Vanaf 6 maanden voor vertrek is het mogelijk een treinticket voor de ICE Amsterdam – Frankfurt te boeken. (Prijzen op basis van een enkele reis.) Precieze prijzen zijn te vinden via NS International.

 

Vliegtuig Frankfurt

Foto: Daniël de Ruig (archief, tijdens een omleiding)

De ICE Amsterdam – Frankfurt is in het algemeen goedkoper dan het vliegtuig. Een retourtje Amsterdam – Frankfurt bij KLM is bijvoorbeeld beschikbaar vanaf € 99,-. Terwijl dat bij de trein al vanaf € 78,- mogelijk is. Het vliegtuig lijkt sneller, maar van deur tot deur is dat niet altijd het geval. Voor de ICE hoef je immers niet in te checken, en kun je doorreizen tot aan het centrum. Doordat de ICE ook stopt op de luchthaven van Frankfurt, kun je ook de trein gebruiken om vervolgens vanaf Frankfurt te gaan vliegen.

4 gedachten over “ICE Amsterdam – Frankfurt”

 1. E Baudoin schreef:

  Beste Treinreiziger, we gaan 19 juli op vakantie naar Java! Nu hebben wij gratis reizen met de ICE in Duitsland gekregen van de Emiraten naar AirPort Dusseldorf, we willen vertrekken vanaf Arnhem met de ICE, geldt dan het kaartje als je van Arnhem vertrekt, waar kan ik de dienstregeling van de ICE zien! En hoelang duurt de reis?

  Vriendelijke Gr E. Baudoin

  1. Erwin Wessels schreef:

   Ik ga ervan uit dat dat kaartje niet geldig is vanaf Arnhem, maar dat je een kaartje moet kopen vanaf Arnhem tot Emmerich. Vanaf Emmerich kan je dan gratis reizen. De reis van Arnhem naar het vliegveld van Düsseldorf duurt ca. 2,5 uur. Dit kan je trouwens gewoon opzoeken via de site van NS International (bestemming Duesseldorf Flughafen).

   1. viecececedcent schreef:

    je

 2. David Nijenhuis schreef:

  Ik neem aan dat je een Rail & Fly kaartje hebt. Bij mijn weten zijn deze pas vanaf Oberhausen geldig, maar zeker neit vanaf Emmerich, omdat Emmerich geen station is. Met geluk misschien vanaf de grens, omdat Rail & Fly niet met treinbinding werkt, maar in het ergste geval zul je een kaartje tot Oberhausen moeten kopen dat iets van 22 Euro is, (geloof ik). Maar je kunt ook met de Abelliotrein reizen en vanaf Arnhem een VRR-kaartje kopen. Voor 2 personen ben je klaar met een 24 uurskaartje van 3 tientjes (2 enkeltjes kost al nabij de € 37). Ik zie dat je de reis al gemaakt hebt. Ben eigenlijk benieuwd hoe het gegaan is en wat allemaal wel en niet kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.